Left Right
scrollTop top

Acteur en komiek Bob Saget overlijdt onverwachts op 65-jarige leeftijd: Amerikaanse tv-wereld in shock


Bob Saget
© Bron: Anthony Behar/Sipa USA/Isopix

Bob Saget, de komiek en acteur die bij het publiek waarschijnlijk het best bekendst is als Danny Tanner uit de sitcom Full House (1987) is overleden in zijn hotelkamer in Orlando, Florida. Dat heeft zijn familie bevestigd in een verklaring aan de CNN. Hij werd 65 jaar.

“We zijn er kapot van dat we moeten bevestigen dat onze geliefde Bob vandaag is overleden”, zei de familie Saget in hun verklaring. “Hij was alles voor ons en we willen dat jullie weten hoeveel hij van zijn fans hield, live optrad en mensen uit alle lagen van de bevolking samenbracht met gelach. Hoewel we vragen om privacy op dit moment, nodigen we je uit om samen met ons de liefde en de lach te herdenken die Bob de wereld bracht.”

Doodsoorzaak?

Saget werd op zondag 9 januari 2021 dood aangetroffen in een hotelkamer in het Ritz-Carlton hotel Orlando, Grande Lakes, luidt een verklaring van het Orange County Sheriff’s Office. “De man werd geïdentificeerd als Robert Saget en ter plekke overleden verklaard. Detectives vonden geen tekenen van drugsgebruik in deze zaak”, luidde de verklaring van de Sheriff. De doodsoorzaak moet nog worden vastgesteld door de lijkschouwer, voegde het kantoor van de Sheriff eraan toe.

Saget was in Florida als onderdeel van zijn comedy tour. Volgens de tourdata vastgepind op zijn Twitteraccount, trad hij zaterdagavond op in Ponte Vedra Beach, Florida. Na de show plaatste hij nog een tweet.

Carrière

Hoewel hij op het podium en onder zijn vrienden bekend staat om zijn rauwe humor, werd Saget voor het eerst bekend bij het publiek door zijn gezinsvriendelijke programma’s. Hij speelde de hoofdrol als weduwnaar en vader van drie meisjes in de tv-serie Full House van ABC. De populaire sitcom met o.a. nog actrices Candace Cameron Bure, Jodie Sweetin en de tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen liep acht seizoenen. Vervolgens werd hij de gastheer van America’s Funniest Home Videos van hetzelfde netwerk, waarin grappige filmpjes ingezonden door kijkers getoond worden.

De nostalgie omtrent de show leefde nog hard bij het publiek, waardoor Netflix in 2016 de serie oppikte voor een spin-off, genaamd Fuller House. Daarin speelde de inmiddels opgegroeide actrice Candace Cameron Bure de hoofdrol, maar veel leden van de originele cast, waaronder Saget, Dave Coulier en John Stamos, maakten hierin ook hun opwachting. Deze reeks duurde ook nog eens vijf seizoenen en eindigde in 2020.

Hierna werkte Saget gestaag in film- en televisierollen, maar werd bekend bij een nieuwe generatie van sitcomfans op de CBS show How I Met Your Mother. Daar was hij de verteller en de stem van de toekomstige Ted Mosby. Die show liep tot 2014 en krijgt nu ook een spin-off: How I Met Your Father. Daarnaast bleef Saget door de jaren heen ook een vaste waarde in de stand-up comedy, bracht hij in de loop der jaren meerdere specials uit en ging hij met zijn show de hele wereld rond.

Reacties collega’s

Zijn Full House coacteur John Stamos uitte zondag zijn verdriet over het verlies van zijn vriend en voormalige collega. “Ik ben gebroken. Ik ben ontdaan”, schreef Stamos op Twitter. “Ik ben in complete en volslagen shock. Ik zal nooit meer zo’n vriend hebben als hij. Ik hou zoveel van je Bobby.”

Een andere coacteur van de sitcom, Dave Coulier, markeerde ook de dood van zijn voormalige collega op sociale media en plaatste een foto waar ze elkaars handen vasthouden en schreef: “Ik zal je nooit loslaten, broer. Love you.”

“Bob Saget was net zo’n mooi mens als hij grappig was”, schreef scenarioschrijver Norman Lear op Twitter. “En in mijn ogen was hij hilarisch. We waren goede vrienden en ik had niet meer van hem kunnen houden.”

Collega comedian en podcaster Marc Maron voegde toe: “Oh nee. RIP Bob Saget. Echt een van de aardigste jongens en zo grappig. Heel triest.”

Komiek Gilbert Gottfried beschreef zijn “schok” over het nieuws en schreef op Twitter: “Ik heb een paar dagen geleden nog met Bob gesproken. We bleven zoals gewoonlijk aan de telefoon om elkaar aan het lachen te maken.”

Ook de Olsen-tweeling, die beiden de gedeelde rol van Michelle Tanner vertolkten, de jongste dochter van Bob Sagets personage Danny Tanner in Full House, reageerde op het verschrikkelijke nieuws. “Bob was de meest liefdevolle, meelevende en gulle man. We zijn diep bedroefd dat hij niet langer bij ons is, maar weten dat hij aan onze zijde zal blijven om ons zo gracieus te begeleiden zoals hij altijd al heeft gedaan”, zeiden Mary-Kate en Ashley in een verklaring die zondagavond door Page Six werd verkregen. Ze vervolgden: “We denken aan zijn dochters, vrouw en familie en sturen onze innige deelneming.”

Dus ondanks het feit dat ze niet betrokken waren bij de Netflix-reboot van de show, Fuller House, bleef de bekende tweeling in de loop der jaren wel nog contact houden met Saget.

R.I.P Bob Saget

Saget was in het midden van een tournee op het moment van zijn dood. Zo was hij al in New York en Canada geweest en zou hij de komende maanden nog naar verschillende andere locaties reizen. Volgens zijn website organiseerde Saget vaak comedy-evenementen om geld in te zamelen voor de Scleroderma Research Foundation, waarvan hij deel uitmaakte van de raad van bestuur. Hij verloor zijn zus aan de chronische ziekte in 1994, meldt zijn website.

Bob Saget laat zijn vrouw, Kelly Rizzo, en hun drie kinderen achter.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…