Left Right
scrollTop top

Acteur Paul Ritter, bekend van ‘Harry Potter’ en ‘Chernobyl’, overleden op 54-jarige leeftijd


Paul Ritter
© Paul Ritter – Bron: Isopix

De Britse acteur Paul Ritter is overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Hij was amper 54 jaar. Ritter speelde in zijn carrière heel wat rollen en zo onder andere te zien in Quantum of Solace, Harry Potter and the Half-Blood Prince en Chernobyl.

“Het is met grote droefheid dat we kunnen bevestigen dat Paul Ritter gisteravond is overleden”, liet zijn manager weten. “Hij stierf vredig thuis met zijn vrouw Polly en zoons Frank en Noah aan zijn zijde. Hij was 54 en had last van een hersentumor.”

“Paul was een uitzonderlijk getalenteerde acteur die een enorme variëteit aan rollen op het podium en het scherm met buitengewone vaardigheid speelde. Hij was zeer intelligent, vriendelijk en heel grappig. We zullen hem enorm missen.”

Theater, films en series

Na enkele kleinere rollen brak Ritter door in het theater met de rol van Otis Dardiner in de productie Coram Boy. Hij zou die rol spelen van 2005 tot 2006 en kreeg een zelfs een nominatie voor voor de prestigieuze Olivier Awards.

De jaren daarna was hij onder andere te zien in de James Bond-film Quantum of Solace en in Harry Potter and the Half-Blood Prince waar hij Eldred Worple speelde. In 2009 keerde Paul Ritter even terug naar het theater voor de voorstelling The Norman Conquests waarvoor hij genomineerd werd voor een Tony Award.

Friday Night Dinner

Van 2011 tot 2020 was Ritter te zien in de geprezen Britse sitcom Friday Night Dinner. Ondertussen bleef hij ook actief in heel wat andere films zoals The Eagle, Hannibal Rising en Son of Rambox. Daarnaast had hij een vaste rol in meerdere series, zoals Vera, No Offence en Cold Feet.

De laatste grote rol die Paul Ritter te pakken had was in de HBO-miniserie Chernobyl. Daarin speelde hij Anatoly Dyatlov, de adjunct-hoofdingenieur van de kerncentrale die op het moment van de ramp de leiding had over reactor 4.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428