Actrice die op Tomorrowland dealde voorlopig vrij: proces begint eind september

Instagram

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives is op borgtocht vrijgelaten door de Belgische rechter. Grives werd eind juli aangehouden voor drugsbezit op het muziekfestival Tomorrowland. Ze moet 5.000 euro borg betalen. De 34-jarige actrice had op Tomorrowland grote hoeveelheden hard- en softdrugs op zak. Ook in haar Airbnb-appartement lagen honderd xtc-pillen, meer dan 20 gram cocaïne en vergelijkbare hoeveelheden ketamine en mdma. Op 19 september staat de eerste zitting van haar rechtszaak gepland. 

Toen Grives op Tomorrowland gearresteerd werd, verdedigde haar advocaat zich door te zeggen dat ze zich aan het voorbereiden was op een nieuwe filmrol. Volgens haar manager ging het om de film Suriname, over een zakenman met een drugsverleden. De rol werd echter overgenomen door Fajah Lourens. Ook werd Grives voorlopig uit de televisieserie Spangas geschreven.

Instagram

Ontspoorde BN’er

Grives is onder andere bekend van haar hoofdrol in de film Alleen maar nette mensen. Ook was ze te zien in de series Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam en Celblok H. In 2017 was ze een van de kandidaten in Wie is de Mol?, de Nederlandse variant van het bekende programma. Volgens sommigen ontspoorde Grives totaal door haar hoge salaris. Of ze na deze juridische problemen opnieuw haar status als BN’er zal weten te veroveren, is lang niet zeker.

Afgelopen zomer besloot de Belgische rechter dat Grives in voorlopige hechtenis moest blijven in afwachting van de rechtszaak. Nu de datum bekend is, is een verzoek voor voorlopige vrijlating goedgekeurd. Op 19 september is de eerste zitting van haar zaak.

Gesponsorde artikelen