AirPods kwijt? Deze iOS update maakt je zoektocht een pak gemakkelijker

Ben jij ook zo iemand die elke maand naar de elektronicawinkel moet omdat je je oortjes weer eens verloren hebt? Als dat de nieuwe draadloze AirPods zijn dan ben je helemaal gef***ed, want die zijn natuurlijk nog moeilijker terug te vinden. Wenen is niet nodig. Want nog maar een kleine week en dan komt Apple met een update waarbij ook een functie zit om je verloren AirPods gemakkelijker te vinden.

We zijn allemaal onze oortjes al eens kwijtgeraakt. Dat heeft een nieuwe dimensie gekregen met de komst van de draadloze AirPods. Nu is het zelfs mogelijk om één van je twee oortjes kwijt te spelen. Naar een plaat in mono luisteren is geen feestje. Doffe tonen zonder dynamiek, “joepie”!

Gelukkig brengt Apple binnenkort een update uit met een functie speciaal voor verstrooide professors: de Find my iPhone app. Eén druk op je scherm en de AirPods slaan letterlijk alarm. Jouw enige taak: het geluid volgen en je oortjes terug claimen. Als een mijnwerker de kussens van je zetel of de volle wasmand omploegen is voortaan dus verleden tijd.

Hou de batterij wel in het oog

Let op, de Find my iPhone app werkt op twee voorwaarden. Je AirPods slaan geen alarm met een lege batterij en ze moeten dicht genoeg in de buurt van je Apple apparaat zijn. Anders ontvangen de AirPods geen Bluetoothsignaal. Zijn deze voorwaarden toch niet voldaan? Dan geeft je smartphone de plaats aan waar de AirPods lagen bij de laatste Bluetooth-connectie.

Enkele weken geleden nog liet Apple de app Finder for AirPods, geproduceerd door Deucks, uit de App Store halen. Ze wilden de app gewoon zelf maken blijkt nu. En daar zijn we blij om, want de nieuwe Find my iPhone app is gratis terwijl je voor Finder for AirPods 3 euro moest ophoesten.

Apps, apps, apps

Bij de update voegt Apple ook nog andere nieuwe apps toe. Voor de cricketfans is er Siri met resultaten van matchen en statistieken van individuele spelers. Met deze functie mikt Apple vooral op de Britse en Indische markten, de sport is daar razend populair. Dan zijn er nog de apps HomeKit waarmee je het licht aan en uit kan doen via je smartphone en Plans die de locaties waar je elektrische wagens kan opladen weergeeft.

De update is verkrijgbaar vanaf 31 januari.

iStock
Meer
Lees meer...