“Alle boeren zijn homo’s”: wie gaf in godsnaam Benito Raman de micro bij AA Gent?

“Alle boeren zijn homo’s”: wie gaf in godsnaam Benito Raman de micro bij AA Gent?

Dikke facepalm voor AA Gent gisterenavond: hun publiekslieveling Benito Raman krijgt na de match, bij de viering van een fantastisch sportief jaar 2015, plots de micro in handen. Z’n medespelers staan al wat te gniffelen en dan komt het er plots uit: “Alle boeren zijn homo’s!”. Boeren zijn in deze Club Brugge-fans, voor wie niet helemaal mee is. De club reageert beschaamd.

Hij was al een beetje de schlemiel van de avond. Want net op moment dat Benito Raman nog even op het veld mocht voor een invalbeurt, floot de scheidsrechter af. Daar stond hij dus, maar toen moest de viering van een fantastisch jaar voor AA Gent nog beginnen.

Het was immers de laatste thuismatch voor AA Gent, en dus deden de spelers een speciaal ererondje, en spraken ze via de micro ook het publiek toe. Onder meer kapitein Sven Kums bedankte de supporters voor steun, en beloofde “een nog beter 2016”.

En toen was het dus het moment van Raman, die een niet al te beste reputatie geniet. Eerder dit jaar was er het “snooker-incident”: Raman was om 1 uur ’s nachts gespot in de Pomerans, een snookerhall in Lochristi, de avond voor een match. Coach Hein Vanhaezebrouck strafte hem toen door hem niet meer op te stellen.

Maar Raman blijft een publiekslieveling, en kreeg gisteren dan ook de microfoon. Op de beelden van VTM is duidelijk te zien dat z’n medespelers in de mot hebben wat hij gaat doen, onder meer Sven Kums staat al te gniffelen nog voor Raman één woord zegt. En dan kweelt hij dus: “Alle boeren zijn homo’s” door de geluidsinstallatie van AA Gent.

Na eerst nog zichtbaar te genieten van z’n daad, tweette Raman even later al z’n excuses aan de Brugge-supporters, en daarna ook nog even aan “alle mensen met een andere geaardheid”.

Bij AA Gent overheerste beschaamdheid. Trainer Hein Vanhaezebrouck stelde “het incident intern aan te gaan pakken”. Maar voor een club die haar “waarden” altijd hoog in het vaandel draagt, is dit toch bijzonder pijnlijk. Op Twitter werden Raman én AA Gent stevig aangepakt.

Gesponsorde artikelen