Amazon.com lanceert Belgische webwinkel

België krijgt er een nieuwe webwinkel bij. Amazon.com, het op vijf na grootste bedrijf ter wereld en de grootste e-commercespeler, is nu al operationeel in België, maar nog niet onder een .be-webadres. Dat komt er nu wel, net als een Belgische vestiging.

Voor de Belg is het de dag van vandaag al mogelijk om te shoppen op Amazon. Sinds 2003 kunnen Franstaligen al shoppen op Amazon.fr, voor de Nederlandstalige Belg werd in 2016 een Nederlandstalige pagina voorzien op Amazon.de. Sinds 2020, toen Amazon ook in Nederland lanceerde, werd de Nederlandssprekende Belg naar daar omgeleid. Daar komt nu dus een einde aan: er komt één Belgische website, beschikbaar voor alle Belgen.

Daarmee is de eerste hindernis voor het bedrijf al genomen: het webadres. Amazon.be is namelijk al bezet en is in handen van Amazon Insurance, een onderdeel van Baloise Insurance dat vooral autoverzekeringen behandelt. Het bedrijf van CEO Jeff Bezos koos er daarom voor om de webstek Amazon.com.be te claimen.

Positieve ervaring

In een persmededeling gaf Amazon aan dat de opstart van een Belgische webstek de ervaringen van de klant enkel maar ten goede zal komen. Vooral het leveren van pakketjes hoopt Amazon met de focus op België te kunnen verbeteren.

“Dankzij bestaande partnerschappen met Belgische transport- en leveringsbedrijven leveren we al vele jaren aan onze klanten in België. Door de groeiende vraag van de klanten verwachten wij ons netwerk van leveringspartners in België uit te breiden, terwijl we blijven samenwerken met onze trouwe partners – in de eerste plaats met onze langetermijnpartner, bpost”, citeert het persbericht country manager Eva Faict.

Fysiek aanwezig

Als aanvulling op de Belgische webwinkel, zal Amazon ook fysiek meer aanwezig zijn in België. In de herfst van 2022 zal er een nieuw bezorgcentrum worden geopend in Antwerpen. Dit zal 50 permanente jobs genereren en extra opportuniteiten opleveren voor 200 extra chauffeurs. Naast België wil Amazon, dat tot nu toe al in 20 landen een vestiging heeft, ook verder uitbreiden naar Nigeria, Chili, Colombia en Zuid-Afrika.

(as)

Meer
Lees meer...