Amerikaanse ex-politicus Anthony Weiner meldt zich voor celstraf wegens ‘sexting’ met minderjarige

Amerikaanse ex-politicus Anthony Weiner meldt zich voor celstraf wegens ‘sexting’ met minderjarige

Voormalig Democratisch Amerikaans Congreslid Anthony Weiner heeft zich in de staat Massachusetts gemeld voor zijn gevangenisstraf. Hij moet een straf van 21 maanden uitzitten omdat hij seksueel getinte berichten verstuurde naar een 15-jarig meisje. In 2011 kreeg hij al een storm van kritiek over zich omdat hij halfnaakte foto’s van zichzelf naar een aantal vrouwen had gestuurd. Op één van de foto’s poseerde hij met een erectie in zijn onderbroek.

Nadat bekend geraakt was dat voormalig Democratisch kopstuk Anthony Weiner foto’s van zichzelf naar vrouwen verstuurd had, werd hij gedwongen zijn zetel in het Huis van Afgevaardigden op te geven. Ook kon hij fluiten naar zijn kandidatuur voor het burgemeesterschap van de stad New York. Tijdens de rechtszaak naar aanleiding van zedenfeiten bij een minderjarig meisje, huilde Weiner en zei hij dat hij in therapie was gegaan vanwege zijn grensoverschrijdend gedrag. Hij gaf aan al erg lang ziek te zijn.

Hillary Clinton

De rechtszaak van Weiner betekende ook slecht nieuws voor Hillary Clinton, die destijds de Democratische presidentskandidate was. Weiners vrouw, Huma Abedin, was de persoonlijke assistent van Clinton. Bij het onderzoek naar Weiner werd een laptop in beslag genomen, waarop e-mails van Clinton stonden. Voor de FBI was dat vlak voor de presidentsverkiezingen een reden om het onderzoek naar de e-mails van Clinton te heropenen.

Gesponsorde artikelen