An Lemmens is allesbehalve blij met de laatste Instagrampost van Gert Verhulst

An Lemmens is allesbehalve blij met de laatste Instagrampost van Gert Verhulst

De laatste Instagrampost van Gert Verhulst is in het verkeerde keelgat geschoten bij presentatrice An Lemmens. Gert Verhulst postte een vakantiekiekje waarop hij een olifant knuffelt. Een ‘tourist trap’ en dierenmishandeling, zo oordeelt Lemmens en vele anderen zijn het met haar eens. 

Gert Verhulst is momenteel op reis in Thailand. Hij deelde op Instagram een vakantiekiekje waarop hij knuffelt met een olifant met de ludieke caption ‘Slurfson en Gert’. Al snel reageerde zijn collega-presentatrice An Lemmens op de foto. “Als je weet welk leed er achter zit …” zei ze, samen met drie droevige emoji’s. “Geen enkele ‘normale’ olifant laat dat toe… Dit zijn allemaal dieren die gestroopt zijn, en in gevangenschap leven nadat ze ‘gebroken’ werden…”

Tourist trap

Gert Verhulst verblijft momenteel in het luxueuze Four Seasons Tented Camp Resort, een resort dat zelf arrangementen aanbiedt om op olifanten te rijden. Daar heeft Gert Verhulst dus gebruik van gemaakt. An Lemmens is van mening dat hoe goed de omstandigheden in het resort ook zijn, deze olifanten mishandeld worden voor het plezier van toeristen. Een ‘tourist trap’, zo zegt Lemmens. “Dieren worden gevangen, gestroopt, mishandeld etc zodat toeristen een badje kunnen nemen, hun kunnen aaien enz. Geen enkele normale olifant laat dit toe, deze dieren worden allemaal gebroken…”

De The Voice-presentatrice, geeft ook nog een tip voor mensen die toch olifanten willen zien. “Als toeristen nu eens niet per se een olifant van dichtbij willen zien, dan zou dit dierenleed niet hoeven te bestaan. Als je die centen dan toch hebt, kan je ze beter uitgeven om hen in het wild te zien. Veel mooiere ervaring!”

Dierenliefhebster

Het is geen geheim dat An Lemmens een dierenliefhebster is. De presentatrice heeft haar eigen initiatief Pin Up Pup, waarmee ze asielhonden aan een nieuwe thuis probeert te helpen.

Ook onze wereldreizigers Herman en Nils kwamen in contact met olifanten in gevangenschap:

Gesponsorde artikelen