Left Right
scrollTop top

Android-gebruikers moeten Twitter-app updaten na privacylek


Twitter
© Image by Free-Photos from Pixabay

Twitter laat in een blogpost weten dat er een privacyprobleem was met de app voor Android. Daardoor kunnen hackers toegang krijgen tot de niet-publieke informatie van een account. Daarnaast was het ook makkelijk om in te breken in een account en zo tweets en privéberichten te verzenden uit andermans naam.

Wie de Twitter-app gebruikt op een Android-toestel kan best zo snel mogelijk de app updaten. In een blogpost liet het Twitter Privacy Center op vrijdag weten dat er een probleem was met de privacy van Android-gebruikers. Maar een nieuwe update zou dit probleem oplossen.

Privacy

Twitter kreeg te maken met een privacyprobleem dat het voor hackers makkelijk maakte op binnen te breken op een profiel. Daarbij kregen ze toegang tot privé-informatie, maar konden ze ook tweets en privéberichten verzenden uit naam van de eigenaar van het profiel. Het probleem zou miljoenen gebruikers van de app op een Android-toestel treffen.

Het gaat dus enkel om gebruikers van de app voor Android. Wie gebruikmaakt van de app voor iOS werd niet getroffen door het probleem met de privacy en kan rustig verder scrollen door Twitter. Er is geen bewijs dat hackers ook echt binnengebroken zijn op profielen, maar Twitter neemt liever het zekere voor het onzekere.

Twitter
Image by Thomas Ulrich from Pixabay

Update

Wie Twitter gebruikt op een Android-telefoon, moet de app zo snel mogelijk updaten. In de nieuwste versie van de app is het probleem namelijk opgelost.

Gebruikers met het hoogste risico krijgen een email, maar Twitter raadt alle Android-gebruikers aan om de app te updaten naar de meest recente versie. Het kan dat de app zichzelf al geüpdate heeft, in de Google Play Store kan je terugvinden of je de nieuwste versie hebt. Dat is de versie van 20 december 2019. Want je wil natuurlijk niet dat iemand anders uit jouw naam tweets de wereld instuurt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.677.742
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141