Left Right
scrollTop top

Annemie Struyf zou nooit meer deelnemen aan ‘De Slimste Mens’ wegens “seksistische opmerkingen”


Annemie Struyf zou nooit meer deelnemen aan ‘De Slimste Mens’ wegens “seksistische opmerkingen”

Journaliste Annemie Struyf was jarenlang jurylid in ‘De Slimste Mens’. Nu zegt ze dat ze niet meer aan de quiz zou deelnemen omwille van de “seksistische opmerkingen”.

Televisiemaakster en journaliste Annemie Struyf zou niet meer deelnemen als jurylid in De Slimste Mens. Dat zegt ze in De Zondag. “Heel eerlijk: dát seksisme is meteen ook de reden waarom ik niet meer in de jury wil zitten”, zegt Struyf. “Ik zeg dat met de glimlach, want ik heb dat al die tijd graag gedaan, maar nu heb ik er geen zin meer in om bijna een uur lang seksistische opmerkingen over mij heen te krijgen. Ik was daar, net zoals vele andere vrouwen, vaak de schietschijf van dat soort grappen. Misschien zou het wel helpen als andere vrouwen ook zouden zeggen: ‘Sorry, ik wil geen schietschijf meer zijn’.”

Ook vindt Struyf dat ze voortdurend opmerkingen kreeg over haar leeftijd en stem. “Plots, tijdens een opname, besefte ik: ik lach hier gewoon mee omdat ik anders de seut ben, en niet omdat ik dit leuk vind. Die dag ben ik ermee gestopt.”

Harvey Weinstein

In haar interview met De Zondag haalt Struyf ook uit naar de seksschandalen rond Harvey Weinstein. Volgens haar zijn mensen die zwijgen ook schuldig: “Ik vergelijk het met de pedofilieschandalen in de kerk of seksueel misbruik in sportclubs. Er heerst een grote omerta rond deze fenomenen. Maar plots bereikt zoiets een kookpunt. Iemand begint te spreken en dat geeft anderen dikwijls de ruimte en de kracht om ook met een getuigenis naar buiten te komen. Ik denk dat ieder van ons dat type mannen kent. Zwijgen en de andere kant opkijken, maakt je medeplichtig.”

getty

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…