Appels moet je vanaf nu in de koelkast bewaren, maar hoe zit het met ander fruit?

Appels moet je vanaf nu in de koelkast bewaren, maar hoe zit het met ander fruit?

In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe richtlijn verschenen die stelt dat appels vanaf nu in de koelkast bewaard moeten worden. Dit zou moeten bijdragen tot een vermindering van de voedselverspilling. Maar wat met ander fruit? 

De Britse Food Standard Agency (FSA) heeft een aantal nieuwe labels in het leven geroepen die tonen waar je bepaalde voedingswaren moet bewaren. Zo is er een blauw logo voor voedingswaren die langer vers blijven in de koelkast. Opvallend was dat appels, die we normaal in de fruitmand op kamertemperatuur bewaren, vanaf nu thuishoren in de koelkast. Maar wat met ander fruit?

Appels

Je bewaart je appels vanaf nu dus best in de koelkast. Ze blijven het langste vers wanneer je ze in de originele verpakking in de koelkast legt.

Peren

Net als appels blijven peren langer vers in de koelkast. Je stopt ze ook best in hun originele verpakking of in een los plastieken zakje in de koelkast.

Sinaasappels

Haal die sinaasappels ook maar uit de fruitmand, want ook deze vrucht blijft langer vers in de koelkast. Je houdt ze best bij in een plastieken zakje in de koelkast. Bovendien verliezen sinaasappels hun vitamine C wanneer ze overrijp worden, in de koelkast wordt de rijping uitgesteld.

Citroenen

Ook die andere citrusvrucht, de citroen, hoort thuis in de koelkast. Je haalt ze voor gebruik best wel even uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn om ze te gebruiken.

iStock

Rood fruit

Rode vruchten, zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen, bewaar je bij voorkeur ook in de koelkast van zodra ze rijp genoeg zijn. Zo blijven ze langer vers.

Bananen

Bananen bewaar je het best uit de koelkast. Omdat ze beter smaken wanneer ze goed rijp zijn. Bovendien laten ze tijdens hun rijpproces gassen uit die de rijping van andere vruchten kunnen versnellen.

Kiwi’s

Kiwi’s blijven ook langer vers wanneer je ze koel bewaart. Maar je houdt ze best uit de buurt van ander fruit.

Meloenen

Ook meloenen horen volgens het Britse voedselagentschap thuis in de koelkast. Ze zouden tot een week langer vers blijven wanneer je ze in de koelkast bewaard.

iStock

Avocado’s

Avocado’s laat je best rijpen op kamertemperatuur tot ze gebruiksklaar zijn. Ben je niet van plan om ze meteen te gebruiken? Dan hou je ze best bij in de koelkast.

Tomaten

Je tomaten bewaar je volgens het Britse voedselagentschap en dus in tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt best in de koelkast. In de koelkast verliezen ze wel een deel van hun smaak. Iets wat ook al gebeurt wanneer tomaten koel naar de supermarkt vervoerd worden. Maar ze blijven dus wel langer vers wanneer je ze in een plastieken zak in de koelkast stopt.

Extra: eieren

Geen fruit, maar toch ook het noteren waard. Volgens het Britse voedselagentschap horen eieren namelijk thuis in de koelkast. Ze zouden langer vers blijven in een koude omgeving met een constante temperatuur.

iStock

Gesponsorde artikelen