Left Right
scrollTop top

Apple komt met belangrijke update van iOS voor iPhone 12 en 13


iPhone iOS 15
© Lorenzo Di Cola/NurPhoto/Shutterstock/Isopix

Apple is deze week begonnen met het uitrollen van iOS 15.1.1, een nieuwe versie van zijn besturingssysteem. De kleine update is vooral bedoeld voor gebruikers van iPhone 12 en iPhone 13. Die modellen zouden nu tijdens het bellen namelijk af te maken hebben met gesprekken die zonder enige reden zomaar wegvallen.

Eerder dit jaar kwam Apple met iOS 15 op de markt. Deze update van hun besturingssysteem bevatte heel wat nieuwigheid, maar zoals altijd, bevatte iOS 15 ook enkele bugs. Het kan daarbij gaan om veiligheidslekken of gewone problemen die gebruikers ondervinden bij het gebruiken van hun iPhone. De voorbije maanden zijn daarom om meermaals kleinere updates van iOS 15 gelanceerd om die problemen op te lossen.

Gesprekken die wegvallen

Deze week is het aan iOS 15.1.1 om nog maar eens een bug op te lossen. Het gaat hierbij om een probleem dat sommige gebruikers zouden ondervinden tijdens het bellen. Bij een deel van hen zouden gesprekken daarbij zonder reden halverwege ineens wegvallen. Volgens reacties op forums en sociale media gaat het maar om een beperkt probleem, maar toch was het voor Apple groot genoeg om met een oplossing te komen.

De bug rond het wegvallen van telefoongesprekken doet zich volgens Apple alleen voor bij iPhone 12 en iPhone 13. Oudere modellen krijgen dan ook de nieuwste update niet te zien op hun toestel. Als de update niet automatisch verschijnt op je smartphone, kan je naar je instellingen gaan om te zien of die al beschikbaar is voor jou en hem daar manueel downloaden. Daarvoor ga je naar Instellingen -> Algemeen -> Software Update.

iOS 15.2

Na deze kleine update is het vooral uitkijken naar iOS 15.2. Die zou zich vooral richten op de privacy en veiligheid van gebruikers en wordt een van de komende maanden verwacht.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…