Left Right
scrollTop top

Apple bevestigt theorie over tragere iPhones, en geeft fans plots alle redenen om hen te wantrouwen


Apple bevestigt theorie over tragere iPhones, en geeft fans plots alle redenen om hen te wantrouwen

Apple heeft toegegeven dat het de prestaties van oudere iPhone-modellen vertraagt. Dat is een theorie die al een tijdje de ronde doet. Het bedrijf heeft er een verklaring voor, want op die manier zou het proberen vermijden dat oudere toestellen plots uitvallen. Maar tegelijk heeft Apple zo het vertrouwen van z’n fans ondermijnd.

We hebben het vorige week al gesignaleerd: het lijkt erop dat Apple iPhones met een zwakke batterij bewust trager doet werken, zodat ze minder last hebben van batterijproblemen. En nu heeft het bedrijf dat dus bevestigd. Critici hebben de theorie al eerder in het leven geroepen. Volgens hen is dit een strategie van Apple om klanten stiekem aan te zetten sneller te upgraden naar het laatste nieuwe model. Maar volgens Apple is dat niet de reden: ze willen juist vermijden dat oudere toestellen plots stoppen met werken door een verzwakte batterij.

Apple zegt zelf dat ze hier nog maar sinds vorig jaar mee bezig zijn. Waarom ze daar nu plots mee naar buiten komen, is niet geweten. Maar gespecialiseerde websites hebben wel getoond dat de iPhones inderdaad trager werken dan bij hun lancering. We mogen dus misschien wel stellen dat Apple op heterdaad betrapt is. Het bedrijf doet altijd heel geheimzinnig over de ontwikkeling van nieuwe producten, en de kans is groot dat andere theorieën over het bedrijf nu ook weer de kop op zullen steken.

Wantrouwen

Het is bijvoorbeeld ook de vraag of Apple echt nog maar sinds vorig jaar met de prestaties van de oudere iPhones knoeit. Het bedrijf heeft er uiteraard belang bij dat zoveel mogelijk mensen bij de lancering van een nieuw toestel naar de winkel lopen om hun vorige model te vervangen. Daarmee verdienen ze uiteindelijk het meeste geld. Historisch gezien doet Apple dit door oudere modellen minderwaardig te maken tegenover nieuwe modellen. Zo had de iPhone 4 bijvoorbeeld nog geen Siri, hoewel dat best mogelijk was. Siri werd gereserveerd voor de iPhone 4s.

De bekentenis zal zeker een effect hebben op de reputatie van Apple, ook al is het bedrijf relatief eerlijk geweest en kunnen we niet met zekerheid zeggen dat andere technologiereuzen niet aan hun producten prutsen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.166.670
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden