Apple zoekt oplossing voor bug die zorgt dat je alarm op iPhone niet afgaat; zo zorg je dat je je niet overslaapt

Heel wat iPhone-gebruikers zouden de laatste tijd problemen hebben met het alarm op hun telefoon. Apple erkent dat er een probleem is en werkt aan een oplossing. In tussentijd kan je door een kleine aanpassing aan je instellingen zorgen dat jij geen last hebt van deze bug.

Als je recent door het alarm van je iPhone hebt geslapen, is dat mogelijk niet je eigen schuld. Op sociale media klagen namelijk heel wat gebruikers dat hun alarm niet of niet goed werkt.

Apple heeft aan The Today Show laten weten dat het op de hoogte is van het probleem dat ervoor zorgt dat er op sommige iPhones geen geluid te horen is als een alarm moet afgaan. Het bedrijf werkt volop aan een oplossing voor dat probleem.

Instellingen

Voor Apple met een definitieve oplossing komt voor deze bug zijn er een aantal dingen die je kan doen om het ongemak tot een minimum te beperken. Ga daarvoor in je instellingen naar ‘Face ID en Toegangscode’ en klik daar op ‘Voorzieningen Aandachtsdetectie’. Als dit aanstaat, zal je iPhone een alarm minder luid laten horen als je toestel denkt dat je ernaar kijkt. Om zeker te zijn dat je volume maximaal afgaat, vink je dit dus beter uit.

Ga daarna naar ‘Horen & Voelen’. Daar schakel je best tijdelijk ‘Wijzigen met knoppen’ uit. Zo voorkom je dat je per toeval het volume van je alarm verlaagt.

Verder zorg je er best voor dat je zo snel mogelijk nieuwe updates op je iPhone installeert. Vermoedelijk zal Apple een van de komende dagen met een update komen die de alarmbug verhelpt.

Meer
Lees meer...