Left Right
scrollTop top

Apple iOS 14.5 voor iPhone komt eraan met heel wat leuke nieuwigheden: een overzicht


Apple iPhone iOS update
© Shutterstock

Apple lanceert binnenkort een grote update van zijn mobiel besturingssysteem iOS. Na heel wat kleinere veiligheidsupdates, wordt iOS 14.5 de eerste versie die ook enkele leuke nieuwigheden met zich meebrengt. Een overzicht:

Batterij: De nieuwste update iOS 14.5 zorgt ervoor dat gebruikers met een iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max hun batterij kunnen opnieuw kalibreren. Eens de nieuwste versie van het besturingssysteem is geïnstalleerd zal de functie enige tijd, tot zelfs enkele weken, op de achtergrond werken. Daar gaat hij op zoek naar bugs die ervoor zorgen dat je batterij sneller leegloopt of niet meer volledig kan opgelaten worden en probeert die te herstellen. Zo zal het percentage dat je ziet over hoeveel batterij je nog hebt opnieuw het correcte zijn.

  • Als je toestel er zelf niet in slaagt om je batterij te herkalibreren, krijg je een melding te zien dat je gratis je batterij kan laten vervangen in een erkend herstelpunt.
  • Hoewel die functie in het begin enkel zal werken op de iPhone 11-reeks, wordt ze in de toekomst waarschijnlijk ook naar andere toestellen uitgebreid.

Siri-stemmen: De virtuele assistent Siri krijgt in iOS 14.5 twee nieuwe mogelijk stemmen. Al die verschillende stemmen zullen voortaan omschreven worden als Stem 1, 2 enzovoort en niet meer als “mannelijk” of “vrouwelijk”. Tijdens de installatie van de update zal dan ook gevraagd worden welke stem je wil in plaats van standaard de vrouwelijke stem te selecteren.

  • Als je daarna Siri vraagt naar hun geslacht, zal de virtuele assistent antwoorden met “Ik ben geslachtloos, net zoals cactussen en bepaalde vissoorten.”

Unlocken met je Apple Watch: Deze nieuwe feature is een gevolg van de coronapandemie. Je iPhone ontgrendelen met gezichtsherkenning duurt namelijk veel langer als je een mondmasker draagt. Met iOS 14.5 zou dat heel wat sneller moeten gaan, op voorwaarde dat je ook een Apple Watch aan hebt.

En verder? Naast deze grote en meest interessante updates plant Apple ook heel wat kleinere nieuwigheden voor iOS 14.5.

  • De nieuwste update van hun mobiel besturingssysteem zal ook heel wat nieuwe emoji’s met zich meebrengen.
  • Je zal Siri ook kunnen aanleren met welke muziekdienst je het liefst naar muziek luistert. De eerste keer zal nog gevraagd worden wat je wil gebruiken, maar daarna leert Siri wat je voorkeur is.
  • De Podcast applicatie van Apple krijgt een volledige redesign zodat het meer lijkt op Apple Music.

Vanaf wanneer is iOS 14.5 beschikbaar? De update heeft van Apple nog geen officiële releasedatum gekregen, al voorspellen de meeste analisten dat iOS 14.5 deze of volgende week al gedownload zal kunnen worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update