Left Right
scrollTop top

Nieuwe emoji’s komen dit jaar nog naar iOS: Ninja, boemerang en het ‘Italiaanse handje’


nieuwe emoji ios
© Emojipedia

Er komen opnieuw nieuwe emoji’s naar iOS. Het gaat in totaal om dertien nieuwe emoji’s, die je ongetwijfeld zal kunnen gebruiken in het dagelijkse leven. Wanneer ze toegevoegd zullen worden, is nog niet precies geweten, maar het zal nog dit jaar zijn.

Emojipedia heeft laten weten dat er dertien nieuwe emoji’s naar iOS komen. IPhone-gebruikers kunnen binnenkort dus hun berichtjes, tweets en Instagramposts opsmukken met deze nieuwe tekeningen.

13 nieuwe emoji’s

Het gaat opnieuw om een verscheidenheid aan nieuwe emoji’s. Allereerst komt zo eindelijk het transgendersymbool naar het emoji-toetsenbord. Daarnaast komen er ook twee nieuwe dieren naar het emoji-toetsenbord: de bever en de (uitgestorven) dodo. Verder komen er ook twee organen bij. We kenden natuurlijk al de verschillende hartjesemoji’s, maar nu komt er ook een realistisch hart naar iOS. Daarnaast zal je vanaf nu ook longen kunnen sturen naar je vrienden.

Andere interessante nieuwkomers zijn de piñata, de boemerang, het muntje en de Russische Matroesjkapopjes. Voor de foodies komen er een beker bubble tea en het Zuid-Amerikaanse gerecht Tamale bij. Maar de leukste twee zijn waarschijnlijk de ninja en de ‘pinched fingers‘, die wij beter kennen als “het Italiaanse handje”.

2020

Deze nieuwe emoji’s zullen later dit jaar nog beschikbaar worden op iOS, iPadOS en macOS. Daarnaast zullen er nog verschillende nieuwe emoji’s komen, maar die werden vandaag niet extra belicht. Daarbij is het vermomde gezicht (met valse neus en snor) onze absolute favoriet.

Vermoedelijk zullen de nieuwe emoji’s worden toegevoegd tijdens de update naar iOS 14.1 of iOS 14.2 in september of oktober. Maar ze werden nu al voorgesteld omdat het vandaag de internationale emojidag is.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…