‘Assassin’s Creed’ in de toekomst weer met multiplayer-mogelijkheden

‘Assassin’s Creed’ in de toekomst weer met multiplayer-mogelijkheden

Gamefabrikant Ubisoft zegt op zoek te zijn naar manieren om opnieuw multiplayer-mogelijkheden te integreren in de ‘Assassin’s Creed’-games. Sinds 2014 is het al niet meer mogelijk om het spel met meerdere personen tegelijkertijd te spelen en Ubisoft heeft naar de klachten van gamers geluisterd.

Het zal binnenkort waarschijnlijk weer mogelijk zijn om Assassin’s Creed in multiplayer-modus te spelen. Dat heeft Ubisoft-creative director Serge Hascoet verteld aan de gamewebsite Game Informer. “We hebben vele soorten technologieën”, klinkt het. “Dus het is in elke situatie anders. Assassin’s Creed heeft echter geen multiplayer, wat erg belangrijk is voor het sociale aspect van het gamen, dus daar zijn we nu mee bezig.”

Van 2014 geleden

Naar game-normen is het al een eeuwigheid geleden dat je in Assassin’s Creed-games nog in multiplayer-modus kon spelen. Bij Assassin’s Creed Brotherhood (2010), Revelations (2011) en Black Flag (2013) ging dat nog wel. De opzet: spelers moesten zich vermommen als NPC om niet vermoord te worden door andere spelers. Tegelijkertijd moesten de vermomde spelers onopvallend andere spelers vermoorden, zonder zelf ontdekt te worden. Sinds 2014 biedt de Assassin’s Creed-franchise exclusief singleplayer-content aan

Niet klakkeloos overnemen

Hoe die nieuwe multiplayer-modus er precies uit zal zien, is nog niet geweten. Hascoet zei wel dat hij niet zomaar de features van andere franchises wil overnemen: “Momenteel is iedereen aan het praten over battle royale, maar er zijn nog vijftien andere bedrijven die daarmee werken. Net zoals bij mobiele games zullen er maar een stuk of twee overblijven. Ik ben met mijn team aan de volgende stap aan het sleutelen. Het is belangrijk om te begrijpen waarom games zoals Fortnite zo succesvol zijn, maar het is niet ons doel om dat te gaan kopiëren. We doen het juist zodat wij iets anders kunnen doen, maar met een gelijkaardige aanpak. Dus wij hebben genoeg ideeën. We gaan veel ideeën intern testen en wie weet gaat één daarvan op de markt gebracht worden.”

Nog niet voor nu

In 2019 komen er geen nieuwe Assassin’s Creed-games uit. Dit jaar verschijnt wel nog Odyssey op 5 oktober voor pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch (exclusief in Japan).

Gesponsorde artikelen