‘Avengers 4’: dit is wat we weten over de opvolger van ‘Infinity War’

‘Avengers 4’: dit is wat we weten over de opvolger van ‘Infinity War’

Het einde van ‘Avenger: Infinity War’ was een absolute shock: zoveel personages halen het einde van de film niet. Volgens Chris Hemsworth (Thor) wordt het vervolg op de derde Avengersfilm nog véél spannender. Hij kan het weten: hij heeft de scripts gelezen. Opgelet: spoilers.

Je moest al onder een steen leven om niet te weten dat er in Avengers: Infinity War serieus veel slachtoffers gingen vallen. Eerlijk, wij hadden de dood van Loki in het eerste kwartier ook niet zien aankomen. Of alle doden ook nog dood zullen zijn op het einde van de vierde Avengers, dat durven we niet zeggen. Er zit in Thanos’ handschoen namelijk een time-stone. Maar volgens Chris Hemsworth (Thor) zal de vierde film ons nog harder achteroverblazen dan Infinity War al deed.

Meer doden moeten we niet noodzakelijk verwachten, zei de Thor-acteur aan Esquire. “Als je geschokt was door Infinity War, dan denk ik dat de tweede zelfs nog schokkender is, om heel andere redenen”, klinkt het. Er zijn genoeg redenen om aan te nemen dat er in de volgende film vooral veel nieuwe personages een momentje krijgen.

Wie zit er in Avengers 4?

“Dat is wat me zo ongeveer omver blies toen ik beide scripts las; hoe ze het voor elkaar krijgen om zoveel verschillende personages te managen en ze allemaal hun eigen beelden en momenten te geven”, zegt Hemsworth daarover. Maar over welke personages heeft hij het dan eigenlijk?

Hawkeye, Ant-Man en Wasp worden alvast verwacht, maar er is nog één personage, dat ook een eigen film krijgt, die in de Avengers 4 zal zitten. Dat kon je ook al afleiden door de easter-egg op het einde van Infinity War. Daar stuurt Nick Fury met z’n laatste krachten nog een berichtje naar een Avenger met een logo dat we nog niet kennen.

Wie is Captain Marvel?

De kleuren rood, blauw en geel, samen met een soort ster die uit elkaar barst, is het logo van Captain Marvel. Zij krijgt haar eigen film in 2019 en zal gespeeld worden door Brie Larson. Er ontstond al best veel hetze rond Captain Marvel in de Verenigde Staten, maar bij ons is ze niet zo bekend. In elk geval moest je al een zwarte gordel in Marvel hebben, wilde je begrijpen wat er zich in die easter-egg afspeelde.

Veel nieuwe personages dus, of zij het gat kunnen opvullen dat Loki en co. hebben achtergelaten in ons striphart, valt nog af te wachten.

Captain Marvel wordt in de zalen verwacht op 6 maart 2019. De vierde Avengersfilm komt in de cinema op 3 mei 2019.

Nog eens naar Ant-Man kijken, of de vorige Avengers? Dat kan hier.

Gesponsorde artikelen