Left Right
scrollTop top

Award voor de meest gestreamde artiest gaat naar … Damso


Award voor de meest gestreamde artiest gaat naar … Damso

De muziek van de omstreden rapper Damso werd in 2017 het vaakst gestreamd. Damso ontvangt daarom de Ultratop Streaming Award. De prijsuitreiking zou normaal afgelopen dinsdag hebben plaatsgevonden, maar werd uiteindelijk uitgesteld. Officieel omdat de artiest zich niet kon vrijmaken.

Afgelopen dinsdag zou minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) de Ultratop Streaming Award uitreiken in Brussel. Met deze prijs wil de Belgian Entertainment Association de artiest belonen wiens repertoire het meest werd gestreamd. In 2017 was dat Damso. Dat meldt Belga.

Grote winnaar

“Damso haalde met het album ‘Ipséité’ de top van de Waalse albumlijst. Hij scoorde ook vier top 10-hits die vooral in streaming heel veel succes oogsten, zoals Macarena en Mwaka Moon, de nummer 1-hit met Kalash”, zegt Sam Jaspers, directeur van Ultratop.

De ex-winnaars Dimitri Vegas & Like Mike en Lost Frequencies behaalden ook een podiumplaats. Oscar And The Wolf en Bazart vervolledigen de top vijf. Here With You van Lost Frequencies en Netflix bleek het meest gestreamde lokale nummer.

Uitgesteld

De Ultratop Streaming Award zou normaal afgelopen dinsdag zijn uitgereikt. De Belgian Entertainment Association liet in een persbericht weten: “Door onvoorziene omstandigheden gebeurt de bekendmaking van de Ultratop Streaming Award op een later te bepalen tijdstip.”

Damso kwam de afgelopen weken in het oog van de storm terecht. De Brusselse rapper zou normaal het WK-lied voor onze Rode Duivels maken, maar kreeg daarbij weerstand van verschillende organisaties, politici en sponsors. Het probleem: zijn vrouwonvriendelijke en expliciete lyrics. De Belgische Voetbalbond zette daarom de samenwerking met Damso stop. De rapper bedankte achteraf de media voor de gratis reclame.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308