Backstreet Boys-nummer bevat al bijna 20 jaar een scheet en niemand had het gemerkt

De Backstreet Boys dragen al bijna 20 jaar een geheim met zich mee. Ze laten ons namelijk al al die tijd luisteren naar een scheet in een van hun nummers. Het gaat om het nummer The Call uit 2001, waarbij er bewust een scheet werd opgenomen in de finale versie.

Tijdens het opnemen van een nummer sluipt er al eens een vreemd geluidje in de opname. Meestal worden die in de finale mix dan uit het nummer gehaald. Maar de Backstreet Boys beslisten in 2001 om een wel heel bijzonder geluid in een nummer te houden.

Scheet

Ja, er zit echt een scheet in een nummer van de Backstreet Boys. In een video op TikTok legt AJ McLean, een van de leden van de Backstreet Boys, uit hoe die scheet in het nummer kwam. Het gaat om het nummer The Call dat uitkwam in 2001.

Tijdens het opnemen van zijn zanglijnen liet Howie Dorough blijkbaar een wel heel goed getimede scheet. “Max Martin (de producer van het nummer, red.) vond het het grappigste dat hij ooit gehoord had en besliste dat het te goed was om te verwijderen. Dus hij nam het op in de finale mix, de versie die jullie allemaal gehoord hebben.” De scheet werd wel een beetje bewerkt waardoor hij minder als een scheet klinkt. Maar we luisteren dus al bijna 20 jaar naar een scheet van Howie Dorough wanneer we naar The Call luisteren.

Het verhaal werd in een interview uit 2017 ook al bevestigd door Howie zelf. Hij stak de schuld voor de scheet toen op de vele frisdrank die ze dronken. “Iedereen – en vooral Nick Carter – liet toen constant scheten, we waren jonge twintigers die de typische locker room-dingen deden. Ik ging in de opnamestudio, ik moest diep ademen om m’n lijnen op te nemen en ik denk dat er toen wat extra lucht ontsnapte.”

De herwerkte scheet is rond 1:14 te horen in het nummer:

Meer
Lees meer...