Bae Jin-young verlaat K-popgroep CIX

C9 Entertainment heeft laten weten dat Bae Jin-young het agentschap – en bijgevolg de K-popgroep CIX – verlaat. De groep zal vanaf nu dus bestaan uit vier leden in plaats van vijf.

Nadat Zuid-Koreaanse media al berichtten dat Bae Jin-young de K-popgroep CIX zou verlaten, werd dat nieuws een dag later officieel bevestigd door het agentschap C9 Entertainment. Het agentschap deed dat in een statement dat gedeeld werd op sociale media.

CIX

In het statement legt C9 Entertainment uit dat ze besloten hebben om het exclusieve contract van Bae Jin-young te beëindigen op donderdag 1 augustus 2024. Het agentschap bedankt de zanger voor zijn jarenlange inzet als lid van CIX en vraagt ook aan fans om hem in de toekomst te blijven steunen. CIX zal blijven bestaan, maar zal nu dus nog maar uit vier leden bestaan in plaats van vijf. BX, Seunghun, Yonghee en Hyunsuk blijven dus wel bij C9 Entertainment.

Bae Jin-young was een van de winnaars van het tweede seizoen van de talentenjacht Produce 101. Daardoor maakte hij van 2017 tot 2019 deel uit van de tijdelijke boyband Wanna One. In 2019 werd hij dan een van de leden van CIX.

De laatste comeback van CIX dateert al van meer dan een jaar geleden. De meest recente EP van de groep, ‘OK Episode 2: I’m OK’, verscheen namelijk op 29 mei 2023. Het is nog niet geweten wanneer we het eerste nieuwe werk van de groep in de nieuwe bezetting mogen verwachten.

Bekijk hier het officiële statement van C9 Entertainment:

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...