‘Bake Off Vlaanderen’ keert binnenkort terug met deze 10 kandidaten

Vanaf 7 september staat de witte tent weer klaar om nieuwe amateurbakkers te verwelkomen. Tien enthousiaste kandidaten zullen vanaf dan opnieuw strijden in een nieuw seizoen van Bake Off Vlaanderen. Net als in de vorige seizoenen keert Wim Opbrouck terug als presentator en zijn ook Regula Ysewijn en Herman Van Dender weer van de partij.

Het nieuwe tv-seizoen komt eraan en dat betekent ook een nieuwe editie van Bake Off Vlaanderen. Vandaag maakte Play4 bekend dat het programma volgende week al zal terugkeren. Daarnaast liet de zender ook al weten welke tien kandidaten er aan de start zullen staan. Zij zullen elke week alles op alles moeten zetten om de jury te overtuigen. Uiteindelijk zullen we binnen enkele weken te weten komen wie Jante zal opvolgen als “Beste Bakker van Vlaanderen”. Maar eerst stellen we de kanshebbers graag al eens voor.

Tien kandidaten

Armand (53)

Armand vergelijkt zichzelf wel eens met zijn hond: genieten en graag eten – een echte “bon vivant”. Deze zelfzekere verkoper heeft dan ook vooral ervaring met koken, maar wil bewijzen dat een goede kok ook een goede bakker kan zijn.

Jente (30)

Als stafmedewerker bij de sportdienst van Hogeschool Gent is sport een rode draad in Jentes leven. Dit Duracell konijn gaat dan ook geen avontuur uit de weg. Haar grote droom, in de Bake Off-tent staan, komt eindelijk uit.

Dorena (38)

Dorena werkt als accountmanager en heeft Italiaanse en Oekraïense roots. Deze felle Limburgse gaat door het leven met een lach op het gezicht. Ze ziet Bake Off vooral als een opportuniteit om eindelijk iets voor zichzelf te doen.

Houria (53)

Op elk vrij moment staat Houria in de keuken en niemand verlaat haar huis met een lege maag. Houria bakt vooral klassieke taarten en ze solliciteerde ooit als patissier bij Herman, helaas zonder resultaat.

Vanessa (42)

Deze Gentse perfectionist bakt al van jongs af. Het liefst is Vanessa bezig met fijne patisserie en maakt ze strak afgewerkte taartjes.

Hannah (23)

Hannah werkt als vrijwilligster in het MSK in Gent, houdt van schilderen en boetseren, en staat graag op de barricade om taboes te doorbreken. Ze zal de jury dan ook proberen overtuigen met haar artistieke taartjes.

Anaïs (41)

Anaïs runt drie apotheken in Gent en volgens haar zijn de handelingen in de farmacie en patisserie min of meer hetzelfde, “al maakt juist afwegen het lekkerder in de patisserie maar gezonder in de apotheek”. Haar motto: “winnaars zijn verliezers die nooit opgeven”.

Guy (51)

Zijn vrije tijd besteedt Guy het liefst in een ander land, een uitloper van zijn lange carrière als steward bij Sabena. Meedoen aan Bake Off is een droom! Deze sympatico wil dan ook bijleren en zijn bakkunsten verbeteren.

Saym (22)

Saym haalt als bakker inspiratie uit zijn Pakistaanse roots en maakt ook taarten op bestelling. Bakken is voor hem dé uitlaatklep na zijn kantoorjob. Deze goedlachse foodie wil met zijn smaakbommen de jury verleiden en gaat volop voor de winst.

Rosalie (27)

Als ze niet achter haar boeken zit, dan staat Rosalie in de keuken. Deze gedreven archeoloog bakt nog maar een jaar en heeft een breed interesseveld. Ze houdt van bakken omdat het verbindend werkt, omdat “de weg naar mensen hun hart, geplaveid is met suiker en boter”.

Meer
Lees meer...