Barbara Dex Award, de prijs voor de slechtst geklede artiest van het Eurovisiesongfestival, is uitgereikt

Barbara Dex Award, de prijs voor de slechtst geklede artiest van het Eurovisiesongfestival, is uitgereikt

Het Eurovisiesongfestival ligt een weekje achter ons, maar er moest nog één prijs uitgereikt worden: de Barbara Dex Award. Die prijs gaat elk jaar naar de slechtst geklede artiest op het Eurovisiepodium. Er werd lang gedacht dat België met die twijfelachtige eer zou gaan lopen, maar heeft Sennek deze prijs ook echt te pakken? 

In de finale van het Eurovisiesongfestival zong de Israëlische Netta zich al kippendansend naar de overwinning. Zij ging met de grote overwinning aan de haal, maar er was zoals elk jaar nog een prijs te verdienen, de Barbara Dex Award. De prijs voor de slechtst geklede artiest en zoals elk jaar waren er weer een heel aantal kandidaten.

De Barbara Dex Award

De Barbara Dex Award wordt sinds 1997 uitgereikt aan de slechtst geklede deelnemer van het Eurovisiesongfestival. De award is vernoemd naar onze Barbara Dex, die in 1993 deelnam aan het Songfestival in een jurk die ze zelf gemaakt had. En dat was er jammer genoeg aan te zien.

Sinds vorig jaar wordt de prijs uitgereikt door de Belgische website songfestival.be. Op de website kon fans uit het binnen- en buitenland stemmen op de lelijkste outfits van het Eurovisiesongfestival dit jaar. En dit was de top 5:

5. Israël – Netta

Netta was dan wel de winnares van het Eurovisiesongfestival, maar dat betekent niet dat ze de beste outfit had. Het felgekleurde jurkje, de legging met fluo strepen en latex korset gaven haar de vijfde plaats op in de top 5 van de Barbara Dex Award.

4. Montenegro – Vanja Radovanović

Vorig jaar kon Montenegro dankzij de glitterbroek, het doorzichtige T-shirtje en natuurlijk z’n meterslange vlecht van Slavko Kalezić de Barbara Dex Award mee naar huis nemen, maar dit jaar moeten ze zich tevreden stellen met een vierde plaats. Al deed Vanja in zijn asymmetrische glitterpak wel een uitstekende poging.

3. België – Sennek

Onze eigen inzending Sennek staat op de derde plaats. Over haar doorzichtige jurk en zwarte kostuumbroek werd natuurlijk al veel geschreven. De outfit hielp Sennek niet aan een finaleplaats en nu dus ook (gelukkig) niet aan de Barbara Dex Award.

2. Australië – Jessica Mauboy

Australië valt net buiten de prijs. Jessica Mauboy verscheen op het Eurovisiepodium als een levende glitterbol met vooral een vreemde flap aan haar jurk. Was het een foutje in de naaistudio? Kwam haar jurk los tijdens het dansen? Niemand wist het. Maar ze heeft er wel mooi de tweede plaats op de Barbara Dex Award mee in de wacht gesleept.

1. (VJR) Macedonië – Eye Cue

And the winner is … Macedonië! Zangeres Marija Ivanovska had een soort omgekeerde roze kostuumvest aan, fluo schoenen en ze deed om het geheel compleet te maken nog een kledingwissel. En ook de tweede outfit was niet wat ze moest zijn. Ook gitarist Bojan Trajkovsk kon met zijn bizarre hemd de eer niet redden. Macedonië viel ook naast een plekje in de finale, maar dankzij de Barbara Dex Award gaan ze nu toch met een prijs naar huis.

Gesponsorde artikelen