“Be.one? Al even origineel als Samen”: nieuwe partij van Abou Jahjah wekt vooral veel humor op

Dyab Abou Jahjah heeft zijn nieuwe politieke partij voorgesteld. Die zal be.one heten, en zowel in 2018 als in 2019 deelnemen aan de verkiezingen in ons land. Vorig jaar had hij samen met gewezen sp.a-politicus Ahmet Koç bekendgemaakt om het project te starten. Maar toen had de partij nog geen naam en intussen werken de twee niet meer samen. Nu wordt er op het internet vooral gelachen met be.one.

Be.one zal dit najaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen al opkomen, en volgend jaar zullen ze ook op de lijst staan voor de parlementsverkiezingen. De partij van Abou Jahjah krijgt de steun van Gents gemeenteraadslid en ex-senator Meryem Kaçar. Eerder deze week onthulde ook ex-journaliste Hilde Sabbe dat ze op de lijst zal staan. De partij zou voor radicale gelijkheid op het vlak van gender, afkomst en sociale achtergrond pleiten. In Antwerpen, Gent en mogelijk ook Mechelen zullen kiezers dit jaar al voor be.one kunnen stemmen.

Zo’n 18 jaar geleden heeft Abou Jahjah de Arabisch-Europese Liga opgericht. Tot in 2007 was hij de federale voorzitter. Na een tijdje in Libanon te hebben gewoond, keerde hij vijf jaar geleden terug naar België. Of z’n partij veel kans maakt, valt nog te betwijfelen. Op Twitter wordt er alvast vooral gelachen met be.one.

Na Samen hebben we dus be.one

Dat is heel snel veranderd in BeGone

En er wordt nog meer met de naam van de partij gespeeld

Na de verkiezingen: alone?

Ook Hilde Sabbe ontsnapt niet

En Abou Jahjah zelf? Die ziet zichzelf nu al als minister-president …

Meer
Lees meer...