Beatle Ringo Starr wordt 80 en organiseert benefietconcert via livestream

Ringo Starr 80 Benefiet Livestream
EPA

Dat Beatle Ringo Starr z’n tachtigste verjaardag niet zomaar voorbij laat gaan, kan niet als een verrassing komen. Andere jaren organiseerde de Brit al verschillende concerten op z’n verjaardag, en nu doet hij er nog een schepje bovenop. Het livestreamconcert met verschillende artiesten (waaronder collega-Beatle Paul McCartney) is voor het goede doel!

Van de vier Beatles zijn er ondertussen al twee overleden, John Lennon en George Harrison. De overgebleven leden, Paul McCartney en Ringo Starr, zijn uiteraard al een serieus aantal lentes oud, maar dat houdt hen niet tegen om verjaardagen nog uitgebreid te vieren.

Verjaardagsconcerten

Ringo Starr organiseert al jarenlang concerten op de dag van z’n verjaardag. Die Peace and Love-vieringen organiseert ie in Los Angeles, waar hij ondertussen woont. Maar dit jaar wordt hij tachtig en dat is natuurlijk een speciale verjaardag, die toevallig in een speciale tijd valt.

2020 is namelijk het jaar dat de geschiedenisboeken zal ingaan als “het jaar waarin het coronavirus (bijna) de hele wereld in lockdown duwde” en “het jaar waarin de Black Lives Matter-protesten de wereld en de politiek gigantisch hebben veranderd”.

Benefietconcert via livestream

Die twee kenmerken samen hebben geleid tot het evenement dat Ringo Starr op 7 juli organiseert. Het wordt een benefietconcert, onder andere voor het Black Lives Matter Global Network, dat via een livestream gevolgd kan worden.

Verschillende bekende artiesten zullen vanuit hun eigen woonkamer optreden, of zullen exclusieve beelden van eerdere concerten laten zien. Het gaat onder andere om Paul McCartney, Sheryl Crow, Joe Walsh, Ben Harper, Gary Clark Jr. en nog vele anderen.

Gesponsorde artikelen