Bekijk hier hoe een fan Harry Styles schaamteloos in zijn kruis betast

Bekijk hier hoe een fan Harry Styles schaamteloos in zijn kruis betast

Dit weekend werd Harry Styles tijdens een van z’n optredens op een ongepaste manier aangeraakt door een fan. Wanneer de zanger dicht bij het publiek neerknielde, gebruikte een fan dit moment om de zanger in z’n kruis te grijpen. Het incident werd gefilmd door andere fans en nu keuren duizenden fans van de zanger het gedrag van de fan af met de hashtag #RespectHarry. 

Harry Styles heeft als voormalig lid van One Direction natuurlijk ervaring met hysterische fans, maar dit weekend ging één fan toch een stap te ver. Tijdens zijn optreden op het Amerikaanse We Can Survive-concert, in teken van de strijd tegen borstkanker, werd de 23-jarige zanger op een wel heel ongepaste wijze betast. Harry Styles ging tijdens zijn nummer Kiwi op z’n knieën vlak voor het publiek. Verschillende fans probeerden op dat moment om de zanger aan te raken, waarbij één hand resoluut naar zijn kruis greep. De populaire zanger reageerde in shock, duwde de hand snel weg, stond recht en ging verder met zijn optreden.

Een ooggetuige laat weten aan Yahoo dat Harry aangedaan was door het incident. “Een fan raakte hem aan in z’n kruis. Hij stond snel op en je zag hem ook zelf de hand wegslaan. Je kon duidelijk zien dat hij aangedaan was door wat er gebeurd was toen hij verder ging met zijn optreden. Hij ontweek die kant van het publiek na het voorval.”

#RespectHarry

Het incident werd door verschillende fans op beeld vastgelegd en al snel zag de hashtag #RespectHarry het levenslicht. Waarmee andere fans van de zanger duidelijk maken dat ze het gedrag van de fan niet goedkeuren.

In de tweets wordt het incident ook in verband gebracht met de andere populaire hashtag #MeToo, waarmee duizenden mensen getuigen over hun ervaring met seksueel misbruik. Hoewel de getuigenissen doorgaans van vrouwen komen, zijn er ook mannen die naar buiten treden met verhalen over hoe zij seksueel misbruikt zijn. De hashtag maakte reeds duidelijk dat seksueel misbruik een probleem is dat wereldwijd duizenden mensen treft en dit incident maakt dus nog maar eens duidelijk dat het geen genderspecifiek probleem is en dat ook mannen te maken krijgen met seksueel misbruik.

Harry Styles zelf heeft voorlopig nog niet gereageerd op het incident. De zanger, die sinds kort ook acteur is, liet zich enkele jaren geleden al uit over de objectivering van vrouwen. Toen in een radio-interview met zijn toenmalige band One Direction gevraagd werd of ze een ‘dibs’-systeem hadden wanneer ze op dezelfde vrouw vielen, reageerde Harry geshockt. “Dat voelt als objectivering van vrouwen, dus da’s iets wat wij niet doen.”

Deze fan gaf alvast het goede voorbeeld van hoe je de zanger dan wél respectvol moet aanraken:

Gesponsorde artikelen