Left Right
scrollTop top

Belg wint 17 miljoen euro bij EuroMillions! Dit is wat hij/zij moet doen


Belg wint 17 miljoen euro bij EuroMillions! Dit is wat hij/zij moet doen

Een van onze landgenoten mag zichzelf gelukkig prijzen, want gisterenavond heeft een Belg 17 miljoen euro gewonnen bij de EuroMillions. Voor het feestje kan beginnen, heeft de winnaar nog enkele verplichtingen voor hij of zij het geld ontvangt. Dit is wat de gelukkige moet doen.

Iedereen droomt weleens van een mooie som geld, maar voor een Belg is het de werkelijkheid. De winnaar kan maar liefst 17 miljoen euro in de zakken stoppen. Maar eerst moet die nog enkele stappen ondernemen, want dat geld krijg je natuurlijk niet zomaar. Dit is wat hij of zij moet doen.

Stap 1: biljet valideren

De winnaar had gisterenavond vijf winnende nummers en twee winnende sterren juist bij de EuroMillions-trekking. Als eerste stap moet hij of zij met het biljet naar de krantenwinkel gaan om te valideren. Wie een som geld wint, heeft volgens het reglement twintig weken om zich te melden. Wanneer het bedrag meer dan 25.000 euro is, wordt de winst niet getoond op het scherm. Dat is natuurlijk voor de veiligheid en de privacy.

Je zou die mensen zot kunnen verklaren, maar het is al gebeurd dat een winnaar zich nooit heeft gemeld. “In 2016 hebben we zo’n geval gekend. Een man of vrouw won op 26 maart ruim zes miljoen euro met Lotto. Maar we hebben van hem of haar nooit een seintje gekregen”, zegt woordvoerster van de Nationale Loterij, Kiki Vervloessem aan Het Nieuwsblad. Het achtergelaten geld wordt dan gebruikt voor goede doelen die de Nationale Loterij steunt.

Giphy

Stap 2: opnieuw valideren

Op het scherm verschijnt een telefoonnummer van de ‘Cel Winnaarsbegeleiding‘. Die nodigt de winnaar uit in Brussel om opnieuw het biljet te laten valideren. Verwacht geen verrassingsfeestje met ballonnen en confetti. Alles gebeurt heel sober en subtiel. Verder moeten er nog een aantal documenten met persoonsgegevens ingevuld worden.

Stap 3: informatie aan de pers

Dit is een belangrijke stap, want de winnaar moet beslissen wat hij of zij prijsgeeft aan de pers. Welke details precies in het nieuws mogen komen, dat kiest hij of zij allemaal zelf. Het zou natuurlijk niet verstandig zijn om je persoonlijke gegevens bloot te stellen. Discretie en subtiliteit zijn de grote vrienden op dat moment.

Pexels

Stap 4: feesten

Ook geen onbelangrijke stap: feesten! Wanneer de gelukkige het bedrag op de rekening ziet staan, mag die gerust een vreugdedansje doen en natuurlijk een feestje geven. Gooi misschien die fiets niet meteen overboord, je kan niet overal je privéjet parkeren …

Giphy

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658