Belgian Cats moeten pointguard Julie Allemand missen tijdens Olympische Spelen door spierblessure

De Belgische basketbalvrouwen hebben een ferme domper te verwerken gekregen voor de start van de Olympische Spelen. Spelverdeelster Julie Allemand heeft een spierblessure opgelopen op training en mist het toernooi. Zij wordt vervangen door het jonge talent Nastja Claessens.

Na de Europese titel vorig jaar zijn de Belgian Cats een serieuze kanshebber op een olympische medaille. Drie jaar geleden in Tokyo kwam België op één seconde van de halve finale, waardoor het doel nu meer dan duidelijk is. In de jacht om die olympische droom heeft de ploeg nu echter een serieuze tegenslag te verwerken gekregen.

Julie Allemand (28) heeft namelijk een spierblessure opgelopen op training. Zij zal in Parijs niet in actie komen. In de selectie wordt ze vervangen door Nastja Claessens. Zij wordt gezien als een van de grote talenten van het Belgische basketbal. In april werd ze zelfs gedraft door het WNBA-team Washington Mystics. Voor de Olympische Spelen was Claessens als laatste afgevallen uit de voorselectie, maar nu mag ze dus toch mee naar Parijs.

Julie Allemand

Julie Allemand is al jaren de vaste pointguard bij de Belgian Cats. Tijdens de Europese titel van België in 2023 was ze met gemiddeld 8,7 assists per wedstrijd met voorsprong de beste aangeefster op het toernooi. Ze haalde zo ook het All-Tournament Team.

Eind maart liep Allemand echter een enkelblessure op, waardoor haar deelname aan de Olympische Spelen lang onzeker was. Afgelopen zondag maakte ze echter haar comeback in een oefenwedstrijd tegen Japan. Een nieuwe blessure zorgt er nu voor dat ze toch de Spelen moet missen.

Groepsfase

In Parijs komen de Belgian Cats op maandag 29 juli een eerste keer in actie tegen Duitsland. Daarna volgen op woensdag 1 augustus tegen de Verenigde Staten en zondag 4 augustus tegen Japan nog twee groepswedstrijden.

Meer
Lees meer...