The Belgian Pride uitgesteld tot najaar

The Belgian Pride Brussel 2019
Isopix

Het coronavirus zorgt er bijna dagelijks voor dat er geplande evenementen uitgesteld worden. Ook The Belgian Pride in Brussel kan niet doorgaan op de geplande dag, 23 mei, en moest op zoek naar een nieuwe datum. De organisatie koos daarbij voor zaterdag 29 augustus 2020.

“In België beleven we momenteel een situatie die we sinds lang niet hebben meegemaakt en waarvan we hopen ze nooit meer te moeten meemaken” verklaart organisator The Belgian Pride vzw hun beslissing. “The Belgian Pride Festival brengt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers samen in Brussel. Dit kan en mag enkel in veilige en gezonde omstandigheden doorgaan.”

29 augustus

Die omstandigheden konden niet gegarandeerd worden op 23 mei. “Omdat de organisatie van een Pride erg veel vraagt van zowel de organisatie, als van alle betrokkenen, hebben wij besloten om The Belgian Pride 2020 te laten plaatsvinden op 29 augustus”, gaat het verder.

De beslissing kwam er in samenspraak met drie LGBTI+ koepelorganisaties Arc-en-Ciel Wallonie, çavaria, RainbowHouse Brussels en de stad Brussel. Het Belgian Pride Festival staat dit jaar in het teken van mentale en fysieke gezondheid. “We smijten ons nu volop op de reorganisatie, zodat we iedereen in augustus kunnen verwelkomen op een volwaardige editie”, besluit de organisatie.

Gesponsorde artikelen