Belgische darter steelt de show op het WK met fenomenaal dansje

In het Alexandra Palace in Londen ging donderdag het wereldkampioenschap darts van start. Ook enkele Belgen maakten hun opwachting, en eentje daarvan kreeg meteen ook de aandacht van de internationale pers. Want naast zijn overwinning tegen ex-wereldkampioen Bunting viel darter Dimitri Van den Bergh ook op door een geniaal dansje bij het opkomen. Hij charmeerde daarna ook de pers door in drie talen interviews te geven. 

Darts, bij ons misschien beter bekend als ‘vogelpikken’, is niet meteen een nationale sport, maar met Dimitri Van den Bergh hebben we wel een wereldkampioen in de rangen, zij het dan bij de beloften. En hij viel ook bij de ‘grote jongens’ meteen op, al was dat misschien niet meteen omwille van zijn dartkunsten.

Geen alledaagse prestatie

Dimitri, die de bijnaam Dream Maker kreeg, kwam al dansend het podium op. En het moet gezegd: hij kan er wat van. Dream Maker werd meteen omgedoopt tot ‘Dancing Dimi’! Het publiek kon zijn danskunsten duidelijk wel smaken.

Maar hij pakte het Londense Alexandra Palace niet alleen in met zijn danspasjes. Van den Bergh imponeerde ook met de pijltjes in de hand. Hij wierp gemiddeld 104,17 punten in zijn eerste wedstrijd. Geen alledaagse prestatie, want dat is het op vier na hoogste gemiddelde in de WK-geschiedenis voor wedstrijden in de eerste ronde. Het maximum in één beurt is dan ook 180. De Dream Maker gooide trouwens vijf van die ‘180’s’.

“Ik voel dat ik klaar ben voor iets groots”

Met die fenomenale prestatie stuurde onze landgenoot voormalig wereldkampioen Stephen Bunting (momenteel 21ste op de wereldranglijst) naar huis. “Dit is gewoon prachtig”, zei hij achteraf. “En dat op de verjaardag van mijn vader! Hij is mijn grote inspiratiebron en de reden waarom ik met darts begonnen ben.”

Van den Bergh steekt zijn ambitie ook niet onder stoelen of banken. “Ik voel dat ik klaar ben voor iets groots. Ik mik minstens op de kwartfinale”, spreekt hij duidelijk zijn ambities uit. “En als ik daar in slaag, kan er nog veel gebeuren.”

Bekijk hieronder nog een paar heerlijke worpen van onze landgenoot:

Door zijn fenomenale prestatie mocht hij achteraf ook de pers te woord staan:

Zondag moet Kenny Neyens nog een voorronde afwerken. Als hij wint, komen er met hem en de gebroertjes Huybrechts nóg drie Belgen in actie op het WK.