‘Belgium’s Next Top Model’: Dit zijn de vier nieuwe deelnemers

Op het einde van de eerste aflevering van Belgium’s Next Top Model stonden de modellen voor een verrassing van formaat. Plots zaten er vier nieuwe modellen in de zetel van de loft. Het ging om vier modellen die tijdens de selectie al een wildcard kregen van de jury en zo de eerste dag mochten overslaan. Maak hier kennis met Lode, Zeno, Paulien en Aissata.

Belgium’s Next Top Model zonder twists zou natuurlijk Belgium’s Next Top Model niet zijn. Op het einde van aflevering één kwamen de modellen thuis in hun loft, maar daar zaten plots vier vreemde gezichten. Het ging om vier modellen die een wildcard kregen van de jury. Daardoor konden ze de eerste dag overslaan én kregen ze een vrijstelling voor de eerste eliminatie.

Lode (17) – Rijkevorsel, Antwerpen

Lode Belgium's Next Top Model
Streamz

De eerste wildcard is Lode. Met zijn 17 jaar is hij de jongste deelnemer van het tweede seizoen van Belgium’s Next Top Model. Hij is een echte fashion addict. Dat toont hij in zijn studies Creatie & Mode in het secundair onderwijs en zijn hobby’s. Zo gaat Lode wekelijks naar de kunstacademie om nog meer creatief bezig te zijn. Daarnaast kan hij solderen op schelpen en tanden om leuke sieraden te maken.

Toen hij vorig jaar model mocht zijn voor een student an de Koninklijke academie van Antwerpen en een paar maanden later voor SandyBeachknits ontdekte hij zijn passie voor het modellenwerk. Lode noemt zichzelf een ‘kuiken net uit het ei’, klaar om te leren en te groeien tot een haan. Hij hoopt via BNTM door te kunnen breken als model.

Zeno (19) – Hemiksem, Antwerpen

Zeno Belgium's Next Top Model
Streamz

De tweede wildcard ging naar Zeno. Hij werd geboren in Beijing in China, maar werd geadopteerd toen hij 2 jaar oud was, waardoor hij nu een echte Antwerpenaar is. Zeno studeert fotografie aan de Sint-Lucas Hogeschool. In zijn vrije tijd is hij vooral bezig met muziek. Zo speelt hij gitaar, drum en piano. Muziek maakt hem rustig, en dan vooral muziek uit de jaren 50, 60 en 70.

Daarnaast is Zeno ook geïnteresseerd in mode. Als fotograaf in spe staat hij meestal aan de andere kant, maar voor Belgium’s Next Top Model wil hij graag zelf voor de lens staan. Zijn Aziatische looks, lengte en kledingstijl maken hem de geschikte kandidaat.

Paulien (22) – Sint-Niklaas, Oost-Vlaanderen

Paulien Belgium's Next Top Model
Streamz

De derde wildcard ging naar Paulien. Ze woont in Sint-Niklaas en ook zij is in haar dagelijkse leven creatief bezig. Zo werkt Paulien in een kunstwinkel en volgde ze een opleiding fotografie. Daarnaast start ze binnenkort ook met een opleiding tot professioneel make-up artist. Paulien is dus perfect thuis in de wereld achter de schermen van het modellenwerk. Maar ook als model heeft ze al wat ervaring.

Paulien was toen ze 15 jaar oud was actief bij een agentschap, ze werkte vier jaar voor het agentschap en daarna werkte ze ook nog eens drie jaar als freelancemodel tijdens haar studies aan de hogeschool. Ze heeft er al een geweldig jaar opzitten met een maand in India, maar nu wil ze de kers op de taart zetten met een overwinning in BNTM.

Aissata (20) – Harelbeke, West-Vlaanderen

Aissata BNTM
Streamz

Het vierde en laatste model dat de wedstrijd vervoegt is Aissata. Zij is geboren in België en heeft een Senegalese moeder en Mauritaanse vader. Aissata studeert psychologie en hoopt met haar deelname dat ze uit haar comfortzone kan stappen en zichzelf kan bewijzen. Ze is vastberaden, competitief en gelooft dat ze de kwaliteiten heeft om te winnen.

Haar zussen zijn haar inspiratie. Eén van hen zong al met wereldsterren zoals Lauryn Hill en Youssou N’Dour. Wat Aissata bijzonder maakt, is haar doorzettingsvermogen: eenmaal ze een doel heeft, gaat ze er volledig voor. Nieuwe uitdagingen maken haar enthousiast, een eigenschap die nog goed van pas zal komen tijdens Belgium’s Next Top Model.

Elke vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van Belgium’s Next Top Model op Streamz.

Meer
Lees meer...