‘Belgium’s Next Top Model 2024′ maakt deelnemers bekend

Binnenkort gaat het tweede seizoen van Belgium’s Next Top Model van start op Streamz. Bij een nieuw seizoen horen natuurlijk ook nieuwe deelnemers en die heeft Streamz nu al bekendgemaakt. Het gaat om een nieuwe groep van tien aspirerende modellen.

Belgium’s Next Top Model keert bijna terug! Meteen na de finale van het vorige seizoen in februari, verscheen een oproep voor nieuwe kandidaten. En die zullen we al snel aan het werk zien. Recent kondigde Streamz namelijk aan dat de zoektocht naar het volgende Belgische topmodel al in juli van start zal gaan. De vakjury, bestaande uit topmodel Hannelore Knuts, designer en cofounder van Essentiel Antwerp Inge Onsea, stylist Tom Eerebout en oprichter van NOAH Mgmt Tom Van Dorpe keert ook in dit seizoen terug en zal de modellen voorzien van advies en opbouwende kritiek. En nu weten we ook wie de tien modellen zijn die zullen strijden voor de titel van Belgium’s Next Top Model 2024.

Aisha (18) – Schoten, Antwerpen ​ 

Polaroids Modellen - Aisha
Streamz

De eerste deelneemster is Aisha. Zij studeert wetenschappen-wiskunde is van Belgisch-Gambiaanse origine. Aisha heeft een passie voor atletiek en creatief bezig zijn. Zo houdt ze van tekenen, haken, breien, zingen en koken. Aisha is de jongste vrouwelijke deelnemer, maar laat alvast weten dat ze snel bijleert en vastbesloten om tijdens haar deelname aan BNTM haar dromen waar te maken onder het motto: “I’m in it to win it.”

Babette (22) – Lede, Oost-Vlaanderen 

Polaroids Modellen - Babette 2
Streamz

De tweede deelnemer is Babette. Zij zit in haar masterjaar Functional Biology aan de UGent en maakt in haar vrije tijd haar eigen kleding. Babette is een echte cat lady met zes fur babies. Ze is vegetariër en drinkt geen alcohol. Aan elegantie alvast geen gebrek, want Babette heeft 15 jaar lang moderne dans gedaan. Maar er schuilt ook een tomboy in haar want ze doet ook aan zeilen en skaten. Daarnaast staat ze positief in het leven en kan ze genieten van de kleine dingen, zoals een lekkere kaneelrol.

Lisa (20) – Sint-Truiden, Limburg ​ 

Polaroids Modellen - Lisa 2
Streamz

Deelnemer nummer 3 is de 20-jarige Lisa. Zij combineert haar studies Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven met een studentenjob als cabin crew member bij Tui, volgens haar de beste studentenjob ter wereld. Lisa heeft een passie voor reizen en sport. Zo doet ze aan kickboksen. Lisa heeft al ervaring met commercials en wil bewijzen dat ook modellen met rondingen hun plek hebben in de modewereld. Ze streeft ernaar om met haar positieve instelling BNTM te veroveren.

Davina (20) – Martenslinde, Limburg ​ 

Polaroids Modellen - Davina 2
Streamz

Net zoals Lisa woont ook Davina in Limburg. Ze heeft Poolse en Griekse roots en studeert Kleuteronderwijs aan PXL Brussel. Davina is creatief. Zo houdt ze zich bezig met het schrijven van gedichten, maar ontwierp ze ook haar eigen galakleed. In het verleden nam Davina al deel aan verschillende modellenwedstrijden en ging ze als mannequin in de leer bij Joseline Panis in Bilzen. Ze is ervan overtuigd dat haar unieke uiterlijk een grote troef is, maar blijft met beide voeten op de grond.

Marie (21) – Kessel-Lo, Vlaams-Brabant ​ 

Polaroids-Modellen-Marie-2
Streamz

Ook Marie heeft Poolse roots. Ze studeert Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven en is een fervent sporter. Haar vintage garderobe is een uiting van haar creativiteit. Marie heeft al enkele scoutings gedaan, maar daar kreeg ze al meermaals te horen dat ze niet aan de standaardmaten voldeed. Marie wil daarom met haar deelname een boodschap van diversiteit en inclusie uitdragen. Ze is klaar om haar eigen grenzen te verleggen en nieuwe dingen te ontdekken.

Bréseïs (19) – Gent, Oost-Vlaanderen ​ 

Polaroids Modellen - Bréseis 2
Streamz

De volgende deelneemster is de 19-jarige Bréseïs uit Gent. Ze studeert Event- en Projectmanagement aan Arteveldehogeschool en helpt mee in de horecazaak van haar vader. Bréseïs houdt van tekenen, zingen en fotograferen en komt uit een creatieve familie. Met haar enthousiaste en sociale persoonlijkheid kijkt ze er vooral uit om nieuwe mensen te ontmoeten en haar professionele ervaring uit te breiden. Ze ziet BNTM als een kans om uit haar comfortzone te stappen.

Caro (28) – Antwerpen, Antwerpen ​ 

Polaroids Modellen - Caro 2
Streamz

De laatste vrouwelijke deelneemster is ook meteen de oudste. Caro is 28 jaar oud en werkt als architecte. Daarnaast heeft ze ook al wat ervaring met fotoshoots en reclamespotjes. Ze is creatief en vindt ontspanning in tekenen, schilderen en het bezoeken van musea. Na haar studies verhuisde ze naar Stockholm, maar nu woont ze alweer vijf jaar in Antwerpen. Caro gaat geen uitdaging uit de weg en wil met haar deelname haar langgekoesterde modellendroom verwezenlijken.

Ivar (18) – Orp-Jauche, Waals-Brabant ​ 

Polaroids Modellen - Ivar 2
Streamz

Dit jaar nemen er drie mannen deel aan Belgium’s Next Top Model. De eerste daarvan is Ivar. Hij studeert Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven en groeide op in een tweetalig gezin. Hij houdt van schrijven en danst al sinds zijn derde. Dansen is voor hem een passie waar hij vrijheid in vindt. Ivar hecht enorm veel belang aan zichzelf te kunnen zijn. Hij heeft geen modellenervaring, maar is vastbesloten om zijn liefde voor mode en zelfexpressie te combineren in BNTM.

Jesse (20) – Drongen, Oost-Vlaanderen ​ 

Polaroids Modellen - Jesse 2
Streamz

De volgende man in het gezelschap is Jesse. Hij studeert Klinische Psychologie aan de UGent. Jesse houdt van shoppen, schrijven en reizen en geniet van lekker eten en gezelligheid met familie en vrienden. Klassieke muziek en opera brengen hem het meest tot rust. Hij werd al eens gescout, maar durfde toen de stap niet te zetten. Daardoor heeft Jesse voorlopig dus nog geen modellenervaring, maar hij wil met zijn deelname het modellenleven ontdekken en zijn zelfvertrouwen een boost geven. 

Oran (18) – Tremelo, Vlaams-Brabant ​ 

Polaroids Modellen - Oran 2
Streamz

De tiende en laatste deelnemer is Oran. Hij studeert Media & Entertainment Business aan Thomas More in Mechelen en heeft langs papa’s kant Indiase roots. Hij werkt in een bistro met speeltuin, houdt van uitgaan met vrienden en shoppen. Dat laatste kan hij naar eigen zeggen urenlang volhouden. Zijn interesse in mode werd gewekt na een runway-ervaring in Leuven. Oran is vastbesloten om alle kansen te grijpen en de feedback van de jury direct toe te passen.

Belgium’s Next Top Model 2024 is vanaf vrijdag 5 juli te vinden op Streamz.

Meer
Lees meer...