Ben Cross (Sarek uit ‘Star Trek’) sterft op 72-jarige leeftijd

Dinsdag is de Britse acteur Ben Cross overleden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Hij was al een tijdje ziek, maar plots ging het snel achteruit, vertelt zijn dochter Lauren Cross op Facebook. De acteur werd 72 jaar.

Ben Cross was onder andere bekend door zijn rol als Sarek in Star Trek en in 1981 vertolkte hij de rol van Britse atleet Harold Abrahams in de film Chariots of Fire.

Ontroerende post

Gisterenavond postte dochter Lauren Cross een ontroerende post op zijn Facebookpagina: “Beste fans van Ben Cross. Dit is zijn dochter, Lauren. Ik ben diepbedroefd om met jullie te delen dat mijn lieve vader een paar uur geleden is overleden. Hij was al een tijdje ziek, maar er was de afgelopen week een snelle achteruitgang. De pers zal het nieuws over zijn dood snel meedelen, ik wou dat jullie -zijn meest loyale en liefhebbende fans- het eerst van ons hoorden. Bedankt voor al jullie steun over de jaren. Hij vond het echt leuk om met jullie in contact te zijn.”

Cross werd geboren in Britse hoofdstad Londen op 16 december 1947 en begon op 22-jarige leeftijd een opleiding aan de Royal Academy of Dramatic Arts. Zeven jaar later begon zijn filmcarrière met de rol als soldaat Binns in A Bride Too Far. Hij zal zijn laatste rol gespeeld hebben als Harlan Fried in drie afleveringen van de televisiereeks Pandora.

Meer
Lees meer...