Besparen door middel van technologie in dure tijden

Geschreven met branded content van Simyo

Dat het momenteel financieel lastig is in vele huishoudens, en dat de prijzen van ongeveer alles razendsnel stijgen; daarmee vertellen we je waarschijnlijk niets nieuws. Maar dit betekent niet dat je niet meer overal razendsnel online kan zijn. Hoe je kunt besparen op de zaken die je online doet, zonder dat je inlevert op kwaliteit? Hier een aantal tips.

Mobiele telefoon

Een groot percentage van het budget van het gemiddelde Nederlandse huishouden gaat op aan het telefoonabonnement van de  verschillende gezinsleden. Vaak is het helemaal niet de data of de belminuten waarvoor veel betaald moet worden, maar eigenlijk is dit de aflossing op de telefoon. Als je abonnement afloopt en je telefoon is gewoon nog goed, overweeg dan eens een sim only abonnement af te sluiten. Dit bespaart je al snel tientallen euro’s per maand. Geld wat je in deze tijd waarschijnlijk goed kan gebruiken! Mocht je toch per se een nieuwe telefoon willen, staar je dan niet blind op Apple. Dit merk is verreweg het duurste van allemaal, terwijl bijvoorbeeld de Samsung a53 ook een erg goed optie is. 

Internetabonnement

Waarschijnlijk heb je thuis een internetabonnement inclusief televisie. Maar wist je dat je tegenwoordig álle tv (ook live!) online kan kijken? In principe heb je om tv kijken dus alleen nog maar internet nodig. Hoe je dit dan toch op je televisie kan kijken? Sluit je laptop aan via een HDMI kabel aan je televisie, en gebruik een draadloze muis als afstandsbediening. Et voilà! Eenmaal dit gerealiseerd kun je je internetabonnement switchen van tv & internet tot alleen internet, dit kan ook snel tientallen euro’s besparen.

Zorg

Aan het eind van het jaar kun je weer overstappen van zorgverzekering, en het advies is eigenlijk áltijd om dit ook te doen! Vaak zit er vele voordelen aan bij het overstappen, met als grootste voordeel een lager bedrag. Hoe je dit lagere bedrag nog lager maakt? Kijk naar je eigen risico, en maak dit zo hoog mogelijk als je een eventuele financiële tegenvaller van zo’n €1000 kan lijden. Vaak gebruik je je eigen risico niet (helemaal) dus hier valt winst te behalen. Nog een trucje om hierop te besparen is om het bedrag voor je zorgverzekering aan het begin van het jaar in één keer te betalen. Dit levert al snel een paar procent korting op. Maar ook dit is enkel een bespaartip als je in één keer een paar duizend euro kunt betalen. En hoe je dit allemaal doet? Juist, online. 

Kortom, ook in deze dure tijden zijn er altijd mogelijkheden om te besparen waar je wellicht eerder niet aan dacht. Stap bijvoorbeeld over naar een sim only abonnement of zeg je televisie abonnement op, zo houd jij geld over voor andere zaken!

Meer
Lees meer...