Beyoncé spreekt voor het eerst in detail over haar leven

Beyoncé spreekt voor het eerst in detail over haar leven
Vogue

Beyoncé is zonder twijfel één van de grootste sterren van deze eeuw. In verschillende hits zingt ze over haar leven, maar nu treedt ze in detail in een interview met Vogue magazine.

Op de site van Vogue magazine kan je nu de woorden lezen van de beroemde zangeres uit Texas, Queen B. Haar bevalling, haar uitvoeringen, haar voorouders, Beyoncé spreekt openlijk over haar wereld.

Niet alleen haar woorden, maar ook de beelden van Beyoncé in het magazine zijn opvallend. Ze werd gekleed door de grootste modeontwerpers en dat is zeker opmerkelijk. “Ik denk dat het belangrijk is voor vrouwen en mannen om de schoonheid van hun natuurlijke lichaam te zien en waarderen. Daarom heb ik pruiken en extensions verwijderd en heel weinig make-up gebruikt voor deze fotoshoot”, zegt ze in het magazine.

Later spreek de 38-jarige zangeres ook over de acceptatie van haar lichaam.

“Zwarte mensen verkopen niet”

Beyoncé staat om de cover van Vogue en mocht zelfs de shoot leiden. Maar de diva vertelde dat het niet altijd rozengeur en maneschijn was. “Toen ik 21 jaar geleden begon aan mijn carrière, kreeg ik te horen dat het moeilijk was om op een cover te staan, want zwarte mensen verkopen niet.” Maar nu staat Queen B wel mooi op de omslag van Vogue’s belangrijkste maand. Daarnaast werden de foto’s ook genomen door een Afrikaans-Amerikaanse fotograaf.

Getty Images

Afkomst van Beyoncé

Beyoncé vertelt openhartig dat ze komt uit een geslacht van gebroken relaties, machtsmisbruik en wantrouwen. “Pas toen ik dat zag, was ik in staat om de conflicten in mijn eigen relatie op te lossen.”

Verder heeft de zangeres een recent onderzoek gedaan naar haar stamboom. “Ik heb geleerd dat ik afkomstig ben van een slaveneigenaar die verliefd werd en trouwde met een slaaf. Ik moest die openbaring in de loop van de tijd verwerken. Ik vroeg me af wat het betekende en probeerde het een plaats te geven.” En dat heeft ze ook gedaan. “Ik geloof dat dat de reden is waarom God me zegende met mijn tweeling. Mannelijke en vrouwelijke energie kon voor de eerste keer naast elkaar bestaan en in mij groeien.” Deze woorden vulde Queen B aan met dat ze bidt dat ze de generatievloek in haar familie kan doorbreken en dat haar kinderen minder gecompliceerde levens zullen hebben.

Zware bevalling

De 38-jarige Beyoncé is ondertussen al 10 jaar getrouwd met producer en rapper Jay-Z. Ondertussen hebben ze ook al drie kinderen: Blue Ivy, Rumi and Sir. Na haar eerste bevalling in januari 2012, had Beyoncé slechts drie maanden nodig om terug in vorm te zijn voor haar optredens. “Na de geboorte van mijn eerste kind, geloofde ik wat de maatschappij zei over hoe mijn lichaam eruit moest zien. Ik zette mezelf onder druk om alle gewicht binnen drie maanden te verliezen.” Maar nadien pakte Beyoncé alles anders aan. “Achteraf gezien was dat gek. Ik gaf nog steeds borstvoeding toen ik in 2012 de Revel-shows in Atlantic City deed. Na de tweeling heb ik de dingen heel anders benaderd.”

Tijdens haar tweede zwangerschap bekeek ze dingen anders. “Ik woog 98 kilo op de dag dat ik Rumi en Sir kreeg. Ik was opgezwollen door toxemie en had meer dan een maand in bed gelegen.” De gezondheid van Beyoncé en haar baby’s liepen gevaar, dus werd ze opgenomen in het ziekenhuis. Ze kon vooral rekenen om haar man. “Hij was zo’n goede ondersteuning. Ik ben trots dat ik getuige kon zijn van zijn kracht en evolutie als man, beste vriend en vader. Ik zat in de overlevingsmodus en begreep het nog niet helemaal, tot een paar maanden later.”

Beyoncé onderging een spoedkeizersnede en daar praat ze nu ook over. “Ik had tijd nodig om te genezen en om te herstellen.” Ze gaf haarzelf de tijd en omarmde wie ze was. “Ik accepteerde wat mijn lichaam wilde zijn. Na zes maanden begon ik me pas voor te bereiden op Coachella. Ik werd tijdelijk veganist, gaf koffie, alcohol en alle vruchtendranken op. Maar ik had geduld met mezelf en genoot van mijn voller lichaam. Mijn kinderen en mijn echtgenoot deden dat ook.”

Beyoncé weet en beseft dat ze een buik heeft van een jonge moeder, maar ze vertelt in het magazine dat ze geen haast heeft om zich ervan te ontdoen. “Als ik klaar ben om mijn buikspieren terug te krijgen, zal ik er hard voor werken en daar geraken.”

Getty Images

Gesponsorde artikelen