Bied klanten een coronaveilige en aangename winkelervaring met deze tips

Geschreven met input van Partytent-Online.

Door de coronamaatregelen is het aantal toegelaten klanten in winkels nog steeds beperkt. Hoewel de ellenlange rijen van weleer intussen al even tot het verleden behoren, staan er nog altijd klanten voor de deur te wachten. Daarnaast blijven handelaars zoeken naar oplossingen om de winkelbelevenis coronaveilig te maken. Deze vier praktische en digitale tips helpen daarbij.

1. Plaats een partytent voor de ingang

In de eerste plaats gaat het natuurlijk om wachtende bezoekers drooghouden en daar kan technologie niet meteen bij helpen. Een eenvoudige oplossing als een partytent daarentegen wel. De wachtende klanten krijgen alvast een rustige plaats aangeboden en genieten bescherming tegen zon, regen en wind. Bovendien is een partytent helemaal niet moeilijk om op te zetten. Je kan namelijk een speciale partytent kopen die al binnen de 30 seconden is op te zetten: de Easy Up-partytent. Deze partytent is onder meer bij Partytent-Online te verkrijgen en je kan ze er zelfs laten bedrukken.

2. Veilig de temperatuur meten en de handen desinfecteren

Daarnaast kan het interessant zijn om onder de partytent een desinfectie-en-infraroodthermometerzuil te plaatsen. Daarmee kan je uw gasten de kans geven om hun temperatuur contactloos te meten. Die systemen bevatten namelijk een infraroodscanner die eenvoudig vaststelt of iemand koorts heeft en dus beter huiswaarts keert. Daarnaast kunnen de handen er worden gedesinfecteerd. Ook dat verloopt geheel contactloos dankzij slimme dispensers die weten wanneer er een hand onder wordt gehouden. Omdat ze perfect doseren, voorkom je verspilling. Al te ver hoef je voor dergelijke zuilen niet te zoeken, want je kan ze gewoon bij bol.com aanschaffen.

3. Contactloze betalingen toestaan

Met steeds meer bankkaarten is het tegenwoordig mogelijk om contactloos of mobiel te betalen. Daarbij moet de bankkaart gewoon even tegen de terminal worden gehouden. Dat kan wel enkel voor kleine bedragen. Met smartphones waarvan de NFC-functie is gedeblokkeerd, is contactloos betalen eveneens mogelijk. Daarvoor dient men de app Payconiq by Bancontact te downloaden en een of meerdere Bancontactkaarten aan de app te koppelen. Na het uitschakelen van de NFC-functie in de instellingen kan men dan ook gewoon contactloos betalen met de smartphone. Bij een iOS-toestel kan dat enkel wanneer de bank betalingen via Apple Pay toestaat. Een alternatief is dan het gebruik van de app Payconiq by Bancontact waarmee dan gewoon een QR-code moet worden gescand.

4. Moedig het gebruik van de Coronalert-app aan

Ten slotte raden we aan om personeel en bezoekers aan te moedigen om de Coronalert-app te installeren. Daarvoor kan je affiches ophangen bij de ingang van uw winkel. De Coronalert-app is perfect veilig in gebruik en registreert wanneer iemand minstens 15 minuten op minder dan twee meter afstand stond van een besmet persoon. Gebruikers krijgen vervolgens een melding en kunnen zich laten testen. Deze app maakt contactopsporing mogelijk voor wie elkaar niet persoonlijk kent en helpt de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De app is beschikbaar voor Android en iOS. Meer informatie over deze app is te vinden op de officiële website van Coronalert. Digitale versies van de affiches zijn hier te downloaden.

Meer
Lees meer...