Left Right
scrollTop top

Binnenkort kan je irritante mensen op Instagram verbergen zonder ze te ontvolgen


Binnenkort kan je irritante mensen op Instagram verbergen zonder ze te ontvolgen

Instagram is een functie rijker. De komende weken zal de app een mute-knop toevoegen. Hierdoor zal je dus geen foto’s meer zien van mensen zonder dat je ze daarvoor moet ontvolgen.

Je kent ze wel, die vriendin die je echt graag hebt, maar die voortdurend selfies post op Instagram. En hoe irritant je die selfies ook vindt, je krijgt het niet over je hart om ze te ontvolgen. Wel, nu heeft Instagram daar de oplossing voor. De app introduceert namelijk een mute-knop.

Mute-knop

Instagramgebruikers smeken al jarenlang om een functie waarbij ze bepaalde profielen kunnen muten zonder ze te ontvolgen. Hiermee zullen ze namelijk vriendschappen kunnen redden. Want geef toe, iemand verwijderen omdat je zijn of haar foto’s niet meer wil zien, is meteen nogal hard.

Nu heeft Instagram dus geluisterd naar deze vraag. De app zal “de komende weken” een update lanceren waarbij je de mogelijk krijgt om profielen te muten, zonder ze te ontvolgen.

Hoe werkt het?

Met de nieuwe functie zal je dus irritante accounts het zwijgen kunnen opleggen. Dit doe je door op op de drie bolletjes in de rechterbovenhoek te klikken en dan te kiezen voor ‘Mute’.

Wanneer een profiel gemute is, kan je nog steeds op het profiel zelf naar de foto’s gaan kijken. Maar de foto’s die de persoon in kwestie post, komen niet meer jouw tijdlijn terecht. De persoon die gemute is, weet overigens niet Je kan een persoon te allen tijde opnieuw uit de mute-status halen door op het profiel op de drie bolletjes te klikken.

Instagram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899