Biopic in de maak over Donald Trump met Sebastian Stan in de hoofdrol

Sebastian Stan kruipt binnenkort in de huid van een jonge Donald Trump. Dat doet hij voor de geplande film The Apprentice van filmmaker Ali Abbasi. De productie daarvoor is deze week van start gegaan.

The Apprentice zal het verhaal vertellen van de pogingen van Donald Trump om zijn vastgoedbedrijf uit te bouwen in het New York van de jaren ’70 en ’80. De titel van de film is uiteraard een verwijzing naar het gelijknamige realityprogramma dat Trump populair maakte in de Verenigde Staten.

Daarnaast zal Donald Trump in deze film zelf een soort “apprentice” of “leerling” zijn. De film toont namelijk zijn mentor-leerlingrelatie met de beruchte advocaat Roy Cohn. Het wordt volgens de website Deadline een verhaal over “macht en ambitie in een wereld van corruptie en bedrog”.

Sebastian Stan

De hoofdrol in The Apprentice zal gespeeld worden door Sebastian Stan. Die is bij het brede publiek vooral bekend als Bucky Barnes of de Winter Soldier in het Marvel Cinematic Universe. Daarnaast was hij ook nog onder andere te zien in Gossip Girl, The Martian, I, Tonya en Pam & Tommy.

De rol van advocaat Roy Cohn zal dan weer gespeeld worden door Jeremy Strong (Succession, The Big Short), terwijl Maria Bakalova (Guardians of the Galaxy Vol. 3, Borat Subsequent Moviefilm) Ivana, de eerste vrouw van Donald Trump, zal spelen.

De Iraanse regisseur Ali Abbasi viel vorig jaar op het Filmfestival van Cannes in de prijzen met zijn film Holy Spider. Daarnaast regisseerde hij ook de laatste twee afleveringen van het eerste seizoen van The Last of Us.

Meer
Lees meer...