Left Right
scrollTop top

‘Black Mirror’ heeft een website voor ‘Bandersnatch’-bedrijf Tuckersoft en je kan er ‘Nohzdyve’ spelen


‘Black Mirror’ heeft een website voor ‘Bandersnatch’-bedrijf Tuckersoft en je kan er ‘Nohzdyve’ spelen

De interactieve ‘Black Mirror’-film ‘Bandersnatch’ eindigt niet met het vinden van alle mogelijke eindes, want Netflix heeft ook een echte website gelanceerd voor het gamebedrijf uit de film, Tuckersoft. Op die website vind je, naast een hele hoop verwijzingen naar ‘Black Mirror’-afleveringen, ook een echt ‘Nohzdyve’-game! Al is er, zoals wel vaker bij ‘Black Mirror’, een addertje onder het gras …

Het duurde niet lang voor Black Mirror-fans alle eindes van de interactieve film Bandersnatch te weten kwamen (hier vind je alle mogelijk eindes van de film). Maar wie dacht dat het daar ophield, heeft het mis. Want Netflix heeft ook een heuse website gemaakt voor het fictieve gamebedrijf Tuckersoft: https://tuckersoft.net/ealing20541/ Het einde van die link zal velen trouwens niet onbekend voorkomen …

Nohzdyve

Op de website vind je naast een overzicht van alle games die het bedrijf uitbracht ook een vacature. “Ben jij een veelbelovende videogamedesigner? Wij zijn op zoek naar nieuwe designers met nieuwe ideeën voor Tuckersoft.” Als je op de vacature klikt, kom je echter terecht op de vacaturepagina van Netflix zelf, waar ze op zoek zijn naar een hele hoop software-ingenieurs.

Maar het hoogtepunt van de website, naast de vele verwijzingen naar Black Mirror-afleveringen, is toch wel de Nohzdyve-game. Want wie zich na het zien van de film afvroeg hoe het voelt om een echt Colin Ritman-game te spelen, kan dat nu aan den lijve ondervinden. “Je valt door de lucht! Verzamel oogballen en ontwijk gebouwen en andere gevaren”, staat er te lezen op de pagina van de game. “Dit was een echt vijf sterren-spel van niemand anders dan Colin Ritman.”

Emulator

Maar daar houdt het niet op, want je kan de game er zelfs downloaden. Al is er wel een addertje onder het gras, want het is enkel speelbaar op een ZX Spectrum, een 8-bit computer die in 1982 werd gereleased in het Verenigd Koninkrijk. Maar Netflix legt meteen ook uit hoe je toch een echte Colin Ritman kan spelen: “Speel Nohzdyve op je ZX Spectrum emulator. Opgelet: je kan verslaafd worden aan het verbeteren van je score!” En die emulators, zoals bijvoorbeeld Fuse, vind je al snel op het internet.

Dus niets houdt je nog tegen om nú Nohzdyve te spelen! Hopelijk heeft Ritman dat bufferprobleempje wel al opgelost …


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…