‘Black Panther’-scenarist deelt oorspronkelijke plot van sequel voor de dood van Chadwick Boseman

Recent verscheen de langverwachte film Black Panther: Wakanda Forever eindelijk in de cinema. Die stond uiteraard voor een groot deel in het teken van de dood van Chadwick Boseman, de hoofdspeler uit de eerste Black Panther-film. Maar voor zijn dood had scenarist en regisseur Ryan Coogler een heel ander scenario geschreven en dat heeft hij nu voor het eerst gedeeld.

In 2018 veroverde Chadwick Boseman heel wat harten als Black Panther in de gelijknamige Marvelfilm. Twee jaar later overleed de 43-jarige acteur echter onverwachts na een vier jaar durende strijd tegen kanker. Die dood kwam voor zo goed als iedereen als een verrassing.

Ook regisseur Ryan Coogler was in het ongewisse gehouden over de ziekte van Boseman, net als Kevin Feige en andere hoge bonzen bij Marvel. Er waren langetermijnplannen voor het personage Black Panther, maar het was niet anders: Coogler moest opnieuw naar de schrijftafel en er werd besloten om meer naar de leefwereld van de andere personages te gaan kijken in de sequel. Daarnaast was er in de sequel Black Panther: Wakanda Forever ook plaats voor heel wat rouw en afscheid van Boseman.

Blip

Oorspronkelijk was er dus een ander scenario in de maak voor de sequel op Black Panther. En daar heeft Coogler in een interview met The New York Times nu voor het eerst iets over verteld. “De film ging toen meer gaan over wat we met de Blip konden doen. Dat was de uitdaging”, legt hij uit. In Avengers: Infinity War is T’Challa (Chadwick Boseman) namelijk een van de miljarden mensen die door toedoen van Thanos ineens verdwijnen. Pas vijf jaar later worden ze door de Avengers teruggebracht, zoals te zien is in Avengers: Endgame.

“De sequel leek totaal niet op wat Black Panther: Wakanda Forever is geworden. Het zou een vader-zoonverhaal worden vanuit het perspectief van een vader, omdat de eerste film een vader-zoonverhaal was geweest vanuit het perspectief van de zonen. In het script was T’Challa een vader die door de Blip gedwongen vijf jaar afwezig was geweest in het leven van zijn zoon”, gaat hij verder.

T’Challa en zijn zoon

“De film zou beginnen met een animatiescène. Daarin hoor je Nakia (T’Challa’s voormalige geliefde, gespeeld door Lupita Nyong’o, red.) praten met Toussaint (hun kind, red.). Ze zegt: ‘Vertel me wat je weet over je vader’. Zo realiseer je dat hij niet weet dat zijn vader Black Panther was. Hij heeft hem nog nooit ontmoet en Nakia is hertrouwd met een Haïtiaanse man. Daarna gaan we terug naar de werkelijkheid en is het de nacht dat iedereen terugkomt van de Blip. Je ziet T’Challa de jongen voor het eerst ontmoeten”. legt Coogler uit.

“Dan gaat het drie jaar vooruit en heeft hij co-ouderschap. We hadden daar een paar fantastische scènes voor Chad. Onze werktitel voor de film was Summer Break, en het ging gaan over een zomer die de jongen doorbrengt met zijn vader. Voor zijn achtste verjaardag doen ze een ritueel waarbij ze het bos ingaan en van het land moeten leven. Maar er gebeurt iets en T’Challa moet de wereld gaan redden met zijn zoon bij hem. Dat was het scenario”, besloot de scenarist en regisseur.

Meer
Lees meer...