Blijkbaar moet dit gezegd worden: steek alsjeblieft geen wespennesten in je vagina, da’s niet gezond

Blijkbaar moet dit gezegd worden: steek alsjeblieft geen wespennesten in je vagina, da’s niet gezond

In de lange reeks intieme wtf-momenten, hebben we deze keer een mooie voor je: blijkbaar zijn enkele mensen op het internet er van overtuigd dat eikgallen in je vagina stoppen de sleutel tot de eeuwige jeugd down there is. Dat zijn een soort bolletjes die aan eiken hangen en die vooral door wespen getriggerd worden. Tip van dokter gezond verstand: do not try this at home.

Het klinkt misschien bizar, maar geloof ons, je kan het gewoon online kopen: vermalen eikengallen (een soort klein eivormig wespennestje dat ontstaat als bomen insecten willen afweren) die in een zalfje worden gedraaid om aan je vagina te smeren. Of ga meteen hardcore en koop de ‘volledige’. Het spul zou goed zijn voor alles, gaande van een, euh, ‘verstrakking’ tot geurtjes, tot de ideale zuurtegraad voor je punani. Pardon?

Infecties …

Dit soort onzin wordt blijkbaar steeds populairder (denk maar aan de quartz-eitjes van Gwyneth), maar, voor het geval dat dat nog niet duidelijk was: het is ook echt ontzettend ongezond. Want ondanks de antibacteriële eigenschappen van Manjakani (een naam voor de gallen), is zo’n zalfje echt niet goed voor het natuurlijk evenwicht down there. Integendeel, ’t kan gaan schuren en dat heeft zo z’n eigen effecten.

Een aantal artsen waarschuwt daarom ook om de balletjes, of crème niet te gebruiken. Dr. Jen Günther zegt dat ze kunnen leiden tot kleine wondjes, een gebrek aan gezonde bacteriën, een gigantische infectie (in het slechtste geval) en je kans op sommige seksueel overdraagbare aandoeningen.

… en nutteloos

Los van het slechte nieuws is er ook absoluut geen wetenschappelijke achtergrond voor de geurtjes of ‘verjonging’ die de balletjes beweren te bewerkstelligen. Niet alleen hoort niks de ‘geur’ van je vagina te veranderen, een soort lift aan de binnenkant gaat gewoon ook niet gebeuren. Als je er dan ook nog het equivalent van interne schaafwonden aan overhoudt, passen wij liever.

Voor wie alternatieven zoekt: knoflook en glitters in je vagina steken is dus ook geen goed idee.

Gesponsorde artikelen