Left Right
scrollTop top

(Blind) Getrouwd op sneakers: nieuwe trend?


(Blind) Getrouwd op sneakers: nieuwe trend?

Dat Marjolein uit ‘Blind Getrouwd’ haar jawoord aan Mike gaf op felblauwe sneakers is bijna niemand ontgaan. Op sociale media werd er over bijna niets anders gepraat dan het opvallende schoeisel van de bruid van Mike. Maar is Marjolein nu echt zo’n unieke bruid of kunnen we spreken van een nieuwe trend?

Alsof trouwen met een wildvreemde nog niet genoeg was, deed de 36-jarige Marjolein uit Blind Getrouwd er nog een schepje bovenop. De Antwerpse life-coach gaf haar jawoord namelijk niet op een elegant hakje, maar droeg onder haar trouwjurk felblauwe sneakers. Een gedurfde keuze, zou je denken. Maar Marjolein is lang niet de enige bruid die tegenwoordig de hakken laat voor wat ze zijn en kiest voor comfort op haar trouwdag.

De sneakers van Marjolein

Marjolein was de eerste die haar jawoord mocht geven aan een wildvreemde in het nieuwe seizoen van Blind Getrouwd. De vonken sprongen er van de eerste seconde al af tussen haar en Mike, maar buiten de liefde was er nog iets dat de kijker niet ontgaan is: de schoenen die Marjolein droeg onder haar trouwjurk.

Want de 36-jarige life-coach koos niet voor een elegant hakje, maar ging voor felblauwe sneakers van het merk Adidas. En zoals dat tegenwoordig gaat, had iedereen z’n oordeel op sociale media. De meningen waren sterk verdeeld. Sommigen vonden het niet kunnen. Anderen bejubelden de durf van Marjolein.

Later in de aflevering kregen we te zien dat ook Lieve koos voor sneakers. De hare waren wel iets subtieler. De Brugse koos voor haar (ongemakkelijke) huwelijk namelijk voor witte sneakers in plaats van felblauwe.

Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Is het oké om met sneakers te trouwen? Of is dat echt een no-go?

Sneakers voor het avondfeest

Veel bruidjes kiezen er al jaren voor om hun schoenen te wisselen voor het avondfeest. Want het is natuurlijk een stuk aangenamer om op sneakers de pannen van het dak te dansen dan een hele avond je voeten te blijven pijnigen in hakken. Zo koos tennisster Serena Williams op haar sprookjeshuwelijk vorig jaar ook voor sneakers van Nike op haar avondfeest. Maar dan wel het soort sneakers met diamantjes, die wij ons nooit zullen kunnen permitteren.

Maar tegenwoordig zijn er steeds meer bruidjes die niet enkel op het avondfeest kiezen voor sneakers, maar ze gewoon al de hele dag onder hun trouwkleed dragen. Dus ja, ook voor de ceremoniële momenten.

Niet enkel voor comfort

Hoewel comfort voor veel bruiden waarschijnlijk de doorslaggevende factor is, is het niet enkel daarom dat er tegenwoordig steeds vaker op sneakers wordt getrouwd.

“Er zijn verschillende redenen voor”, laat Gaiana Thoun van JPC Collection, waar de bruiden van Blind Getrouwd hun jurk kochten, weten aan Het Nieuwsblad. “Bijvoorbeeld omdat ze een man hebben die maar even groot of zelfs kleiner is. Dan neem je toch beter platte schoentjes.”

Als je niet weet met wie je gaat trouwen en bijgevolg dus ook niet weet hoe groot je echtgenoot zal zijn, is kiezen voor een platte schoen dus niet zo’n slecht idee. Tenzij je het risico wil lopen dat je op al je trouwfoto’s boven je echtgenoot uittorent.

Personaliseren

Verschillende merken zijn dan ook al op de wagen gesprongen. Zo brengen TOMS en Converse zelfs specifieke trouwcollecties uit van hun bekende schoenen.

Maar je kan je trouwsneakers ook een persoonlijke touch geven. Op Etsy zijn er verschillende profielen die gepersonaliseerde sneakers aanbieden.

Zo kan je bijvoorbeeld je trouwdatum op je schoenen laten stikken of je naam in diamantjes op je sneakers laten zetten. En de creatieve bruidjes kunnen natuurlijk zelf aan de slag met sneakers en verschillende versieringen.

Jezelf zijn

Maar volgens Gaiana Thoun, die Marjolein kleedde voor haar grote dag, blijft de keuze voor schoenen vooral iets persoonlijk. Zo was ze zelf ook niet helemaal te vinden voor de keuze van Marjolein.

“Die blauwe sneakers vonden wij niet echt passen bij het kleed, maar langs de andere kant pasten ze wel zeer hard bij de persoon die Marjolein is. Wie zijn wij dan om haar iets anders aan te raden? Het zou jammer zijn mocht je jezelf niet kunnen zijn op je eigen huwelijk, toch?”

Iets wat ook BV-stylist Jody Van Geert onderschrijft. Hij bejubelt het feit dat Marjolein en Lieve kozen voor sneakers voor hun publieke huwelijk. “Diegenen die twijfelden of eerst niet durfden, zullen nu sneller ook hun zin doen. Want het mag”, laat de stylist weten aan Het Nieuwsblad.

Kortom, het is volledig up to you: zou jij trouwen op sneakers?

Etsy.com

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636