Left Right
scrollTop top

Boef beledigt niet één, maar twee keer alle vrouwen (maar verontschuldigt zich nadien wel)


Boef beledigt niet één, maar twee keer alle vrouwen (maar verontschuldigt zich nadien wel)

Slechte start van 2018 voor Sofiane Boussaadi, alias van de Nederlandse rapper Boef. Die kreeg autopech, en werd opgepikt door drie dames. In een snap over het voorval noemde hij de drie ‘kechs’, Marokkaans voor slet of hoer. En dat was nog maar het begin van het voorval. 

Je moet het maar durven, drie dames die zo vriendelijk zijn om je een lift te geven als je autopech hebt, beledigen op Snapchat. Maar da’s exact wat de Nederlandse rapper Boef, in het echte leven Sofiane Boussaadi, deed. “Opgehaald door drie kechs”, zette hij op Snapchat. Voor wie niet zo thuis is in het Marokkaans Arabisch: ‘kech’ wil zoveel zeggen als slet of hoer.

Dan ben je een kech

De reactie op de snap was navenant. In plaats van een verontschuldiging kwam er echter een verwarde uitleg: “Even een opmerking voor al die ’kechs. Ik heb mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech”, giet de rapper olie op het vuur. ”Als je thuis zit, de hele dag niks doet, studeren, niks doet en naar papa en mama luistert, dan noem ik je een vrouw. Maar ga niet als je een kech bent, boos worden als ik je een kech noem, want je bent een kech! Klaar. Snap je?”

Het is niet helemaal duidelijk of kechs dan ook routineus mensen helpen die met autopech langs de zijkant van de weg staan in Eindhoven.

“Mijn excuses”

We zullen het maar op een Nieuwjaarskater steken, want nu komen er toch nog excuses van de rapper. “Wij rappers gebruiken woorden als bitches, kechs”, zegt de Nederlander. “Het is niet per se heel beledigend alleen dat wordt natuurlijk wel zo opgevat, dat begrijp ik ook. Hierbij mijn excuses naar die dames toe, ook naar alle dames die ik heb beledigd en die zich beledigd voelen.”

En ja, hij heeft ook even nagedacht over hoe hij volgende keer moet omgaan met een flater. “Ik voelde mij de gebeten hond en nu ik alles terugzie denk ik: dit is heel dom wat ik heb gedaan en dan moet je ook een man zijn om een excuusfilmpje te maken. En dat doe ik hierbij. Sorry voor alle vrouwen die ik heb beledigd.” Nu ja, volgende keer gewoon “bedankt, dames”, toch?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…