Boston Dynamics stelt nieuwe Atlas-robot voor en die lijkt uit een sciencefictionfilm te komen

Boston Dynamics, bekend van hun geavanceerde robots, heeft de nieuwste versie van hun Atlas-robot onthuld. Deze volledig elektrische humanoïde robot is ontworpen voor diverse real-worldtoepassingen.

De nieuwe Atlas is een significante upgrade ten opzichte van zijn voorganger, die al dateert uit 2016. De robot is niet alleen elektrisch in plaats van hydraulisch, maar ook sterker, behendiger en wendbaarder. Dankzij een breder bewegingsbereik en volledig draaiende gewrichten kan de robot nu bewegingen uitvoeren die menselijke capaciteiten overtreffen.

Toepassingen

Deze verbeteringen maken de Atlas uitermate geschikt voor “saaie, vuile en gevaarlijke taken” in de echte wereld. Denk hierbij aan werkzaamheden in de bouw, magazijnen of zelfs in het leger.

Voorlopig zijn er nog geen concrete toepassingen van de nieuwe Atlas-robot. Spot, een niet-humanoïde robot van Boston Dynamics, wordt wel al op heel wat verschillende manieren gebruikt in het echte leven.

Black Mirror

Boston Dynamics deelde bij de voorstelling van zijn nieuwe Atlas meteen ook een korte video. Daarin zie je een robot op de grond liggen en rechtstaan. Tijdens dat rechtstaan valt meteen op hoe de benen van de Atlas in onmenselijke richtingen kunnen bewegen. De vergelijking met een bekende scène uit The Exorcist is dan ook niet ver weg.

Daarna staat de robot volledig recht en loopt die richting de camera met een Pixar-achtig hoofd. In de reacties wijzen heel veel mensen op het feit Black Mirror opnieuw iets dichter is gekomen.

Meer
Lees meer...