‘Black Mirror’ keert terug met zes nieuwe verhalen, waarvan één sequel

Er is meer nieuws over het zevende seizoen van Black Mirror. Dat is enkele maanden geleden al aangekondigd, maar nu weten we ook dat het in 2025 op Netflix zal verschijnen. Dat nieuwe seizoen krijgt zes afleveringen, waarvan er één een vervolg is op ‘USS Callister’ uit het vierde seizoen.

In de loop van 2025 keert Black Mirror terug naar Netflix. De anthologieserie, waarbij iedere aflevering losstaand is, krijgt dan namelijk een zevende seizoen. Dat lekte eerder al uit en is nu dus ook officieel.

‘USS Callister’

Daarbij liet Netflix ook weten dat het zevende seizoen zes afleveringen zal krijgen. Opvallend daarbij is dat er voor het eerst een aflevering zal komen die een vervolg is op een andere aflevering. Het gaat op een sequel op ‘USS Callister’, de seizoensopener uit het vierde seizoen en een van de bekendste aflevering van de reeks.

Die aflevering volgde Jesse Plemons (Breaking Bad) als Robert Daly, een geniale maar nogal teruggetrokken programmeur en oprichter van een van de populairste online multiplayergames. Daly is verbitterd door het gebrek aan appreciatie door zijn collega’s. Als wraak maakt hij in het spel een soort Star Trek-achtig ruimteschip met zichzelf als kapitein en zijn collega’s als digitale klonen. Hoewel de insteek van ‘USS Callister’ voor Black Mirror aanvankelijk redelijk komisch is, wordt het verhaal ook hier uiteraard steeds sinisterder. Kapitein Robert Daly sterft namelijk, waarna de problemen beginnen voor de bemanning van de USS Callister.

Black Mirror is te vinden op onze selectie van de 50 beste reeksen op Netflix. Bekijk hier de volledige lijst.

Meer
Lees meer...