‘Black Mirror’ krijgt zevende seizoen

De dystopische Netflixreeks Black Mirror krijgt een zevende seizoen. Dat weet het Amerikaanse Variety. De reeks, die gemaakt werd door Charlie Brooker, keerde dit jaar na een pauze van vier jaar terug voor z’n zesde seizoen en nu zou er dus sneller een zevende seizoen komen.

Volgens Variety zou er een zevende seizoen komen van de populaire Netflixreeks Black Mirror. De reeks, die een – vaak deprimerend – beeld geeft van onze toekomst en de impact van technologische vernieuwingen, kreeg eerder dit jaar nog een zesde seizoen.

Black Mirror seizoen 7

Het eerste seizoen van Black Mirror verscheen in 2011 op het Britse Channel 4. Een jaar later verscheen op diezelfde zender ook het tweede seizoen, gevolgd door een kerstspecial in 2014. Bij de release van die kerstspecial liet maker Charlie Brooker weten dat hij nog een derde seizoen wilde maken, maar door budgettaire redenen moest er gezocht worden naar een nieuwe coproducent. Die werd in 2015 gevonden in Netflix, waardoor het derde seizoen van Black Mirror in 2016 verscheen op de streamingdienst.

Vervolgens verscheen het vierde seizoen in 2017. Een jaar later was het opnieuw tijd voor een bijzondere special. Deze keer ging het om de interactieve film Black Mirror: Bandersnatch. Het vijfde seizoen volgde in 2019. Daarna kwam er een lange pauze voor Black Mirror, waarbij Charlie Brooker liet weten dat de echte wereld – door de coronapandemie – al duister genoeg was en een nieuw seizoen van de dystopische reeks dus niet nodig was. Uiteindelijk kwam er pas begin dit jaar een zesde seizoen. En nu zou er dus ook nog een zevende seizoen volgen.

Op dit moment is er nog niets geweten over de inhoud en het aantal afleveringen van het zevende seizoen van de reeks. Ook over de cast is er nog niets bekend.

Black Mirror is te vinden op onze selectie van de 50 beste reeksen op Netflix. Bekijk hier de volledige lijst.

Meer
Lees meer...