‘Black Mirror’: Wat mogen we verwachten van iedere aflevering van seizoen 6

Black Mirror keert heel binnenkort, na een afwezigheid van meer dan vier jaar, eindelijk terug. Op 15 juni kan je op Netflix namelijk terecht voor het zesde seizoen van de populaire reeks dat uit vijf afleveringen zal bestaan.

Op 5 juni 2019 verscheen het vijfde seizoen van Black Mirror op Netflix. Die drie afleveringen konden op heel wat minder bijval rekenen dan de vorige seizoenen en dus leek het erop dat de streamingdienst de sciencefictionreeks zou stopzetten.

Ongeveer een jaar geleden kwam dan het bericht dat er toch nog een zesde seizoen van Black Mirror zou komen. Niet veel later volgde er nieuws over de indrukwekkende cast, gevolgd door een eerste teaser en later een trailer. Ondertussen staat de release van dat zesde seizoen voor de deur, dus is het tijd om al even vooruit te blikken naar de vijf geplande afleveringen.

‘Joan is Awful’

De eerste aflevering heeft met Salma Hayek Pinault meteen een wereldster in de aanbieding. Zij speelt in Black Mirror ook haarzelf, of toch deels. ‘Joan is Awful’ is namelijk nogal meta. Het gaat over een doodgewone vrouw, gespeeld door Annie Murphy (Schitt’s Creek) die op een dag merkt dat de fictieve streamingdienst Streamberry een dramareeks over haar heeft gemaakt met de titel Joan is Awful. In die reeks speelt Salma Hayek Pinault de hoofdrol.

Naast die twee actrices zijn er ook nog rollen weggelegd voor Michael Cera (Arrested Development), Himesh Patel (Tenet), Rob Delaney (Deadpool 2) en Ben Barnes (The Punisher). De aflevering is geregisseerd door Ally Pankiw (The Great).

Black Mirror S06 Joan Is Awful
Ben Barnes en Salma Hayek – Bron: Ana Blumekron/Netflix

‘Loch Henry’

De tweede aflevering lijkt meer een soort true crime te worden. Het vertelt namelijk het verhaal van een jong koppel, gespeeld door Myha’la Herrold (Bodies Bodies Bodies) en Samuel Blenkin (The Witcher: Blood Origin), dat naar een klein, slaperig Schots stadje trekt om er een natuurdocumentaire te maken. Daar aangekomen raken ze echter in de ban van een lokale legende over een schokkende gebeurtenis uit het verleden.

Naast de twee hoofdrolspelers maken ook onder andere Daniel Portman (Game of Thrones), John Hannah (Spartacus) en Monica Dolan (Appropriate Adult) deel uit van de cast. Die laatste was trouwens ook al te zien in de Black Mirror-aflevering ‘Smithereens’ uit seizoen 2. ‘Loch Henry’ is geregisseerd door Sam Miller (Luther).

Black Mirror S06 Loch Henry
Myha’la Herrold en Samuel Blenkin – Bron: Netflix

‘Beyond the Sea’

‘Beyond the Sea’ speelt zich voor één keer niet af in de toekomst, maar wel in het verleden, namelijk in 1969. Het gaat hier wel over een alternatieve tijdlijn. Daarin zien we twee mannen, gespeeld door Aaron Paul (Breaking Bad) en Josh Hartnett (Pearl Harbor) tijdens een gevaarlijke hightech ruimtemissie. Daar krijgen ze te maken met een enorme tragedie.

Naast deze twee acteurs zien we in ‘Beyond the Sea’ ook nog Kate Mara (House of Cards), Auden Thornton (This Is Us) en Rory Culkin (Signs). De aflevering is geregisseerd door John Crowley (True Detective).

Black Mirror S06 Beyond the Sea
Kate Mara – Bron: Netflix

‘Mazey Day’

In de vierde aflevering volgen we een actrice, gespeeld door Clara Rugaard (I Am Mother), die na een vluchtmisdrijf probeert uit de schijnwerpers te blijven. Daarbij moet ze wel afrekenen met opdringerige paparazzi, gespeeld door Zazie Beetz (Joker) en Danny Ramirez (The Falcon and the Winter Soldier). ‘Mazey Day’ is geregisseerd door Uta Briesewitz (Stranger Things).

Zazie Beetz – Bron: Netflix

‘Demon 79’

Ook voor de voorlopig laatste aflevering van Black Mirror trekken we terug naar het verleden, namelijk naar het Noord-Engeland van 1979. Daar volgen we een zachtaardige verkoopster, gespeeld door Anjana Vasan (Killing Eve). Zij krijgt echter te horen dat ze vreselijke dingen, zoals moorden, moet doen om een ramp te voorkomen.

Andere castleden in ‘Demon 79’ zijn onder andere Paapa Essiedu (I May Destroy You), Katherine Rose Morley (Thirteen) en David Shields (The Crown). Regisseur van dienst is Toby Haynes (Doctor Who), die eerder ook al verantwoordelijk was voor de bekroonde Black Mirror-aflevering ‘USS Callister’.

Black Mirror S06 Demon 79
Anjana Vasan – Bron: Netflix

(Her)bekijk hier de trailer van Black Mirror: Season 6:

Black Mirror seizoen 6 verschijnt op 15 juni op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...