‘Black Mirror’ seizoen 6 vanaf juni op Netflix te zien: Bekijk de eerste beelden hier

Groot nieuws uit het kamp van Netflix. De streamingdienst heeft namelijk zonet het zesde seizoen van Black Mirror aangekondigd. Dat komt er in juni van dit jaar, maar liefst vier jaar na het laatste nieuwe. Naast de releasedatum maakte Netflix ook meteen de cast bekend. En daarbij horen ook heel wat grote namen.

Het is eindelijk zover. Na maanden van speculatie lijkt het zesde seizoen van Black Mirror er na een lange pauze eindelijk aan te komen. Vandaag dropte Netflix namelijk een eerste teaser en maakte het ook meteen de releasedatum bekend. De nieuwe afleveringen verschijnen in juni.

Black Mirror

Black Mirror is een reeks die voor het eerst te zien was in 2011. Toen was de reeks nog geen onderdeel van Netflix en was het op de Britse zender Channel 4 te zien.

De serie is een verzameling van losse afleveringen waar één vraag centraal staat: wat is de invloed van technologie op ons leven nu en hoe kan zich dat verder ontwikkelen in de toekomst? Die vraag stelde maker Charlie Brooker zich al enkele seizoenen. En dat resulteert soms in onthullende verhalen die je soms twee keer doen nadenken over de kracht van nieuwe technologische snufjes.

Seizoen 6

Hoewel het vorige seizoen dus maar drie afleveringen telde, zal het komende seizoen opnieuw langer zijn. Dat maakte Netflix eerder al bekend. De nieuwe afleveringen zouden ook “cinematografischer” zijn dan z’n voorgangers en zouden elk behandeld worden als een film.

Die filmische aspecten zijn alvast terug te vinden in de trailer die Netflix zonet deelde. Voor het nieuwe seizoen kan Black Mirror ook op een topcast rekenen. De namen die bevestigd zijn voor die afleveringen zijn Zazie Beetz (AtlantaDeadpool 2Joker), Paapa Essiedu (Murder on the Orient ExpressI May Destroy You), Josh Hartnett (Pearl HarbourPenny Dreadful), Kate Mara (House of CardsPose), Danny Ramirez (The GiftedOn My Block), Clara Rugaard (I Am Mother), Auden Thornton (This Is Us), Anjana Vasan (Killing Eve), Aaron Paul (Breaking BadWestworld) en Salma Hayek Pinault (Eternals, Hitman’s Wife).

Bekijk de eerste teaser van Black Mirror seizoen 6 hier:

Black Mirror seizoen 6 verschijnt in juni 2023 op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...