Nieuw te streamen deze week: het uitstekende ‘Mrs. America’, nieuwe seizoenen ‘Black Monday’ en ‘On My Block’, girlpower met ‘Black Widow’ en naar de ruimte met ‘Among The Stars’

Oktober is een ontzettend drukke maand op de streamingdiensten en ook de rest van het najaar belooft aanraders in overvloed te hebben. Deze week is een week van vooral kleinere series, maar die zijn daarom niet minder interessant. Black Widow is overigens ook te streamen en bij de oudere films zijn er toch weer enkele bij gekomen die wij graag willen (her)bekijken.

Series

Weinig grote nieuwe titels dus, maar Disney+ heeft er wel voor gezorgd dat het uitstekende Mrs. America met Cate Blanchett in de hoofdrol eindelijk ook te streamen valt. Tot nu toe was de reeks enkel nog maar op het ter ziele gegane CAZ te zien op een onmogelijk uur. In dit waargebeurde verhaal vertolkt Blanchett de conservatieve Phylis Schlafly, een activiste die alles op alles zet om een amendement dat de wettelijke gelijkheid van vrouwen en mannen garandeert tegen te houden.

Van een nieuw seizoen Black Monday kunnen wij ook altijd genieten. Het derde seizoen is – net als de eerdere twee – nu op Streamz te vinden. De serie, over een aantal bijzondere buitenstaanders in de beurshandel, is vaak grappig en origineel. Aan het begin van het derde seizoen zijn onze vrienden geband van Wall Street en proberen ze daarbuiten een nieuwe toekomst op te bouwen.

On My Block op Netflix is aan zijn vierde en laatste seizoen toe. Deze gesmaakte jongerenreeks speelt zich af in een ruige buurt in Los Angeles en draait rond de vriendschap van vier tieners. In seizoen vier zijn onze vrienden elk een eigen nieuwe weg ingeslagen.

Van de Franse serie Family Business – een soort van Franse Eigen Kweek – is op Netflix een derde seizoen en laatste seizoen van start gegaan. In deze serie leert een mislukte ondernemer dat cannabis op het punt staat om gelegaliseerd te worden. Hij besluit om samen met zijn familie en vrienden de slagerij van zijn vader om te vormen tot een coffeeshop. En dat loopt uiteraard hélemaal mis.

Pretty Smart is een nieuwe komische reeks op Netflix die draait rond Chelsea, die afgestudeerd is van Harvard en naar Los Angeles verhuist. Na een relatiebreuk trekt ze in bij haar zus en haar drie roommates. Die roommates zijn bijzondere mensen: een fitnessfanaat, een advocaat die een carrièreswitch tot healer heeft gemaakt, en een influencer.

AppleTV+ lanceert deze week de nieuwe reeks Acapulco met twee afleveringen. Die reeks draait rond de twintiger Máximo Gallardo die zijn droom in vervulling ziet gaat wanneer hij aan de slag kan in het vakantieresort Acapulco. Maar al snel merkt hij dat de job én de klanten heel wat veeleisender zijn dan hij verwacht had. Na The White Lotus (Streamz) kunnen we dus opnieuw zien hoe vervelend vakantie kan zijn.

Bij Disney+ voegen ze ook iedere week wel één of andere oude serie toe. Deze week zijn dat alle zes de seizoenen van Empire. In deze muzikale dramareeks is Lucious Lyon de koning van de hiphop. Zijn wereld dreigt in te storten wanneer hij leert dat hij ziek is en nog maar drie jaar tijd heeft om zijn carrière ten gelde te maken. De klok tikt en hij moet één van zijn drie zonen klaarstomen om de kroon over te nemen en dat zonder zijn reeds gebroken gezin te vernietigen.

Liefhebbers van langlopende series worden deze week verwend, want alle negen seizoenen van de komische reeks The Middle (2009-2018) zijn te vinden op Amazon Prime. Maak kennis met Frankie, een multitaskende moeder die haar gezin voor alles stelt en bij een autodealer werkt, maar de slechtste verkoper van het bedrijf is. Tegelijkertijd moet ze leren omgaan met haar puberende oudste zoon Axl, haar onzekere dochter Sue en jongste zoon Brick, die dan wel slim mag zijn, maar met zijn sociale vaardigheden kampt.

Met Morten (2019) komt er op Netflix ook een reeks die we hier nog niet hebben kunnen bekijken. De reeks draait rond Morten Mathijsen, een man die het allemaal lijkt te hebben: en mooie vrouw, drie dochters, een succesvolle carrière en een glanzend vooruitzicht als politicus. Geholpen door de onverwachte ontmoeting met een oud-studiegenoot grijpt Morten zijn kans om zich te profileren als kandidaat-premier. Maar precies dan komt een traumatische gebeurtenis uit het verleden weer bovendrijven.

Tot slot ook nog de Scandinavische show Black Lake, die is na Streamz nu ook op Netflix te zien. Hierin opent de rijke Johan een ter ziele gegane skiresort. Het resort werd gesloten vanwege een moord die 20 jaar geleden breed werd uitgesmeerd in de media. Johan brengt een groep vrienden met zich mee en zijn vriendin Hanne. Wat begint met feesten, flirten en veel skiën verandert als snel in een situatie waarin zich een reeks onverklaarbare en gewelddadige gebeurtenissen voordoen. Op Streamz is voorlopig één seizoen te zien, op Netflix twee.

Nieuwe films

Amper drie maanden na zijn release in de bioscoop is Marvel-film Black Widow te streamen voor alle abonnees van Disney+, zonder meerkost dus. De film gaat dieper in op de achtergrond van Natasha Romanoff, gespeeld door Scarlett Johansson, en introduceert ook haar zus Yelena. De frisse wind die gestalte geeft aan dit personage heet Florence Pugh.

Forever Rich is een nieuwe film van Nederlandse makelij op Netflix van regisseur Shady El-Hamus. Richie is hiphopartiest en hard op weg om de grootste hiphopster te worden van Nederland. Alles verandert echter als hij wordt overvallen en zijn dure horloge kwijtraakt. Alsof dat nog niet erg genoeg is, duiken beelden op van de overval. Om zijn naam en reputatie te redden zal hij de achtervolging moeten inzetten om zijn horloge weer terug te krijgen.

Ook nieuw op Netflix is het bijzondere Honey Boy, een film uit 2019. De film vertelt het verhaal van de relatie tussen een tv-acteur en zijn vader, een voormalige clown en heroïneverslaafde. De relatie wordt vanuit verschillende fasen uit het leven van de acteur verteld.

Halloween komt dichterbij en dat is te merken op de streamingdiensten. Op Netflix arriveert weer een nieuwe horrorfilm: There’s Someone Inside Your House. Hoofdpersonage hier is Makani, die van Hawaii naar Nebraska verhuist om er bij haar oma te gaan wonen en haar middelbare school af te maken. De laatstejaars worden echter het doelwit van een gemaskerde moordenaar. Heel origineel klinkt het allemaal niet, maar als Halloween-vertier kan dit vast wel dienen.

Op Disney+ kunnen we het gezelschap van The Muppets opzoeken in een 52 minuten durende special Muppets Haunted Mansion. Iedereen viert feest behalve Gonzo en Pépé. Gonzo heeft een uitnodiging ontvangen voor een challenge in het griezelige landhuis van waaruit MacGuffin, de mysterieuze goochelaar, zo’n 100 jaar geleden verdween.

Oudere films

Nadat de films al op Amazon Prime te zien waren, is de Ocean’s-trilogie van Steven Soderbergh – over een bende bandieten die het ambitieuze plan opvatten om enkele casino’s te beroven – nu ook op Netflix te zien. De cast blijft indrukwekkend, met onder andere George Clooney, Brad Pitt én Julia Roberts.

Veel minder makkelijk te bekijken en dus wel eens de moeite om voor naar Netflix te gaan: de western Wyatt Earp uit 1994 met Kevin Costner, Gene Hackman en Dennis Quaid in de hoofdrollen. We volgen Wyatt Earp van zijn huwelijk en studies tot in zijn carrière als sherrif. Alles lijkt volgens plan te verlopen in zijn leven, tot hij een rusteloosheid voelt en samen met zijn broers en hun gezinnen besluit om te verhuizen. Als je een stevige drie uur over hebt in je weekend, is dit een tip.

Op Streamz+ kan je kijken naar Revolutionary Road (2008), een film die destijds vooral veel ophef maakte omdat Leonardo DiCaprio en Kate Winslet voor het eerst sinds Titanic weer samen in een film speelde. Sam Mendes (bekend van onder andere American Beauty, 1917 en Bond-films Skyfall en Spectre) regisseert dit knappe, maar heftige drama over de implosie van een huwelijk.

Ook op Disney+ hebben ze weer enkele oudere films toegevoegd die de moeite zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van Romeo+Juliet (1996), waarin we een jonge Leonardo DiCaprio en een eveneens nog erg jonge Claire Danes voor elkaar zien vallen? Dit was de doorbraakfilm van Baz Luhrmann die dit succes als opstapje kon gebruiken voor Moulin Rouge!

Het is fijn als de streamingdiensten films toevoegen die niet zo makkelijk meer te bekijken zijn. Dat geldt ook voor My Cousin Vinny, nieuw op Disney+. Het is een komedie uit 1992 waarin Joe Pesci – de man van de briljante bijrollen in films van Martin Scorsese – één van zijn zeldzame hoofdrollen speelt. Hij speelt een advocaat die zijn neefje en een vriend uit de gevangenis probeert te houden wanneer ze worden opgepakt voor een winkeldiefstal. Maar in de rechtszaal lijken de talenten van oom een stuk kleiner dan gehoopt en verwacht.

In He Got Game (1998), toegevoegd op Disney+, krijgen we de combinatie van Spike Lee (regie) met Denzel Washington (hoofdrol). Washington speelt Jake, die in de gevangenis zit omdat hij schuldig is bevonden aan de dood van zijn vrouw. Hij wordt voorwaardelijk vrijgelaten op voorwaarde dat hij zijn zoon Jesus, de meest talentvolle basketbalspeler van het land, overtuigt om naar de Universiteit van Big State te gaan om daarmee de gouverneur een genoegen te doen.

Het mooie Gifted (2017), ook te vinden op Disney+, is de moeite omdat we Chris Evans hierin eens aan het werk kunnen zien in een atypische rol. Hij speelt Frank, een vrijgezel die voor zijn hoogbegaafde nichtje probeert te zorgen. Zijn doel is om haar een zo normaal mogelijk leven te geven, maar wanneer zijn moeder de wiskundige talenten van het meisje ontdekt, wil zij Frank en Mary uit elkaar halen.

Docu

De nieuwe zesdelige docureeks Among The Stars (Disney+) laat ons toe om een kijkje te nemen achter de schermen van NASA. Daarvoor werden camera’s gebruikt op aarde, maar ook in de ruimte. We volgen astronaut-kapitein Chris Cassidy en haar team op hun missies.

Streamz neemt dan weer een kijkje achter de schermen bij OnlyFans. In OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid komen gebruikers van het platform en ook enkele fans in kwestie aan het woord. Eén en ander wordt gekaderd door een seksuoloog en een communicatiewetenschapper. Na twee afleveringen wisten wij het alvast zeker: we begrijpen de wereld niet meer.

Meer
Lees meer...