‘Killing Eve’: seizoen 4 wordt het laatste

Het was begin 2020 toen bekend werd gemaakt dat de succesreeks Killing Eve een vierde seizoen zou krijgen. Nu is bekend gemaakt dat dat vierde seizoen tevens het laatste zal zijn.

Het opnameschema van Killing Eve is net zoals dat van vele series vertraagd. In de zomer van 2020 schortte BBC America de opnames van het vierde seizoen van de reeks voor onbepaalde tijd op. Traditioneel speelt de reeks zich immers in verschillende Europese landen af en reizen is nu eenmaal een ingewikkeld iets geworden in de wereld van vandaag. Begin deze zomer zou er alsnog geprobeerd worden om de productie op te starten. In 2022 zou de reeks dan effectief uitgezonden worden.

Eve Polastri en Villanelle

Killing Eve draait om het kat-en-muisspel tussen Eve Polastri, een geheim agente die belast is met het onderzoek naar een huurmoordenares, en Vilanelle, de psychopatische huurmoordenares in kwestie. Doorheen de seizoenen ontstaat tussen de twee een band die gebaseerd is op wederzijds respect, obsessie en zelfs een soort van platonische liefde.

Spin-offs

Het laatste seizoen zal acht afleveringen tellen. Er wordt ook nagedacht over mogelijke spin-offs, maar de plannen daarrond zijn nog niet concreet.

Waar en wanneer het laatste seizoen van deze reeks bij ons te zien zal zijn, is nog niet duidelijk, maar seizoen 1 en 2 werden in België uitgezonden op Canvas. Van zodra er hierover meer duidelijkheid is, melden we het je ook.

Meer
Lees meer...